Če vam je blizu dopust v objemu narave, vendar z vrhunskim udobjem domače dnevne sobe, potem je glamping prava stvar za vas. Težava je le, da ima luksuzno kampiranje, ki je zadnja leta sila popularno, malo manj privlačne cene, saj ni redko, da je treba za eno nočitev odšteti tudi 200 evrov ali več na osebo. Kako torej kampirati na visoki nogi z minimalnimi stroški? Tako, da si užitkarski šotor postavite kar na vrtu.

Glamping je besedna skovanka iz besed ‘glamourous’ (angl. glamurozno) in ‘camping’ (angl. kampiranje). Gre torej za luksuzno kampiranje, namenjeno ljudem, ki radi taborijo v naravi, daleč od hotelskih naselij in gneče, vendar se pri tem nočejo odreči mehki postelji, tušu, klimatski napravi ali priklopu na internet.

Ponudba glamping bivališč je pri nas bogata, prevrite jo lahko na spletni strani www.glamping.si. Med drugim lahko spite v krošnjah dreves, v sodu, izjemno arhitekturno dodelanih hiškah ali šotorih z vsem potrebnim udobjem in za ceno, ki se giblje med 15 pa vse tja do 300 evrov na osebo na noč.

Zadnja številka seveda vrže na zadnjico in dejstvo je, da si marsikdo tega luksuza ne more privoščite. A nič ne de. Vsak si lahko svojo glamping izkušnjo uresniči kar doma, potrebujete le dovolj velik šotor in še nekaj druge opreme:

Nujni pripomočki

S šotorom boste ustvarili nostalgični občutek poletnega kampiranja. Če šotora nimate, lahko poskusite tudi z baldahinom oziroma tako imenovanim arafatom. Od opreme je nujno vse, kar skrbi za udobje: postelja, mehke blazine, ležalniki, miza in preproge.

Dodajte svetlobo …

Verižne solarne luči ali lampijoni so najcenejši in najbolj pravljični način osvetlitve glamping tabora. Posnemajo sijaj zvezd na nebu in skrbijo za romantično vzdušje z mehko svetlobo.

… in zelenje

Če vaše dvorišče, vrt ali terasa nimajo veliko zelenja, je treba to spremeniti. Okoli šotora dodajte zelenje v loncih in koritih, saj vas bo šele to z mislimi prestavilo v naravno oazo, kot si jo želite in je za glamping pravzaprav nujna.

Žar

Brez ognja seveda ne bo šlo, zato si omislite žar, na katerim boste lahko zvečer popekli penice, ali pa vsaj ognjene posode na propan, ki jih lahko kupite v trgovinah z opremo za prosti čas. Tako bo iluzija luksuznega kampiranja popolna.

Foto: Pinterest