V današnjem svetu, kjer se vedno bolj zavedamo pomena trajnostnih in energetsko učinkovitih rešitev, je izbira prave toplotne črpalke ključna. Vendar pa se ob tako različnih vrstah toplotnih črpalk in številnimi ponudniki na slovenskem oziroma evropskem trgu včasih znajdemo v težavah. Izbira prave toplotne črpalke je postala zahteven proces, ki ga spremljajo številni izzivi in pomembna vprašanja: Katera vrsta toplotne črpalke je najbolj primerna za moje potrebe? Kako lahko prepoznam zanesljivega proizvajalca? Kakšne so možnosti subvencij in ugodnosti? Poleg tega, da se moramo spoprijeti z zahtevami glede učinkovitosti in zanesljivosti, je pomembno tudi razumeti, kako naša izbira vpliva na okolje in katera nam omogoča največje prihranke.

BAFA je nemška agencija, odgovorna za spremljanje in ocenjevanje energetske učinkovitosti različnih naprav, vključno s toplotnimi črpalkami na evropskem trgu. Ena od nalog agencije je priprava seznama in poročil, ki pomagajo potrošnikom pri izbiri najbolj učinkovitih in kakovostnih toplotnih črpalk. V podjetju KRONOTERM so pred kratkim predstavili novo geotermalno toplotno črpalko ETERA, ki je na podlagi podatkov toplotnih črpalk s seznama BAFA dosegla najvišjo sezonsko učinkovitost v kategoriji grelne moči od 16 do 20 kW, voda-voda in nizkotemperaturnem režimu ogrevanja. Dosegla je približno 30 % večjo učinkovitost v primerjavi s povprečno toplotno črpalko v tej kategoriji.

Takšni rezultati jasno dokazujejo, zakaj je toplotna črpalka ETERA na vrhu in zakaj prekaša konkurenco v sezonski učinkovitosti, kar je izredno pomembno, verjetno najpomembnejše, merilo pri izbiri toplotne črpalke. Večja učinkovitost pomeni manjšo porabo energije in nižje obratovalne stroške ter večje prihranke skozi celotno življenjsko dobo ogrevalnega sistema, ki pa je v primeru ETERE kar 30 let. S tem se ETERA potrjuje kot vodilna izbira za tiste, ki si želijo visoko učinkovite in zanesljive toplotne črpalke, saj zagotavlja stabilno delovanje, zmanjšuje vpliv nihanj cen energentov ter prispeva k ohranjanju stabilnosti in vzdržnosti električnih omrežij v prihodnosti, hkrati pa boste imeli z njo manjše mesečne stroške ogrevanja in posledično večje prihranke.

Poleg izredne učinkovitosti vam ETERA zagotavlja visoko raven udobja brez nepotrebnega hrupa in številne druge prednosti. Toplotna črpalka ima zaradi svoje modularne zasnove življenjsko dobo ocenjeno na kar 30 let. Namestite jo lahko v novogradnjo ali v obstoječ objekt in je primerna za radiatorsko, talno ali stensko ogrevanje in hlajenje. Nikakor pa ne smemo pozabiti na oddaljeno upravljanje prek aplikacije CLOUD.KRONOTERM, saj boste lahko tako vedno prišli domov v prijetno ogrevan oziroma ohlajen dom.

Toplotna črpalka ETERA je brez dvoma najboljša izbira na trgu toplotnih črpalk tako v Sloveniji kot v Evropi. Z izjemno učinkovitostjo, dolgo življenjsko dobo, visoko tehnološko dovršenostjo ter povezavo z uglednim proizvajalcem KRONOTERM je ETERA neprekosljiva v svoji kategoriji. Ne glede na to, ali gre za zasebno stanovanjsko hišo, večjo stavbo ali kakršen koli drug objekt, bo ETERA zagotovila udobno, energetsko učinkovito in trajnostno ogrevanje ter hlajenje. Njena visoka sezonska učinkovitost in zmogljivost v različnih pogojih – tako pri uporabi zemlje kot tudi podtalnice – jo postavljata v sam vrh izbire za ogrevanje in hlajenje objektov.

Za več informacij o novi geotermalni toplotni črpalki se lahko obrnete na podjetje KRONOTERM, na info@kronoterm.com ali telefonsko številko 080 23 22.

Sponzorirana vsebina