Ko nastopi toplejše vreme, vas nezadržno vleče ven. Iz terase ali vrta želite narediti nekakšen podaljšek doma, ki odraža vaš okus, ter ga uporabljati za enake aktivnosti kot interjer. Zakaj torej ne bi tudi postelje prenesli ven? Seveda imamo v misalih dnevno posteljo, ki lahko, če je dobro zamišljena, postane najuporabnejši vrtni kos pohištva.

Če niste še povsem prepričani, da so vrtne postelje prava stvar za vas, naj vam kar takoj nanizamo nekaj razlogov, kako bi vi in vaša družina takšno zunanjo posteljo lahko uporabljali:

1. Počivanje: Možnost, da udobno počivate na verandi, je najtehtnejši razlog za nakup zunanje postelje. Dremanje na svežem zraku je sproščujoča izkušnja, v kateri bo užival vsak družinski član.

2. Branje: Lahko sicer berete na stolu, veliko prijetneje pa se je zlekniti na posteljo in brati v leže. Knjige sploh ne boste hoteli odložiti.

3. Gledanje filmov: Priklopite prenosni računalnik ali morda kar projektor ter se na posteljo zleknite s pokovko v roki. Obisk kinodvorane ni nič v primerjavi s tem.

4. Družabne igre: Na kraljevsko veliki zunanji postelji je dovolj prostora za vse družinske člane. S seboj vzemite še družabno igro in skupaj preživite zabavne urice igranja.

5. Crkljanje pod zvezdami: Crkljanje s partnerjem, otroci ali hišnimi ljubljenčki, je najboljši način, na katerega lahko začnete ali končate dan. Še dodatno pozitivno noto pa vsemu temu daje zunanja postelja.

6. Spanje: Čeprav se takšni postelji reče dnevna, jo lahko uporabljate tudi za čez noč. Poloti lahko na njej mirno tudi prenočite.

7. Delo: Vrtna postelja naj bi bila kraj za sprostitev, kjer delo nima kaj iskati. Kljub temu pa na takšni postelji lahko tudi kaj malega postorite, na primer kadar delate od doma.

8. Uživanje v jutranji kavi: Za tiste, ki dan radi začnete s skodelico kave, ni boljšega kotička, kot je vrtna postelja. Zleknite se in srkajte poživljajoč napitek.

9. Opazovanje sončnega vzhoda ali zahoda: Še ena od koristi, ki jih lahko doživite na zunanji postelji, pa je, da z nje lahko imenitno spremljate sončni vzhod ali zahod.

Kakšno si izbrati? S »streho«, seveda!

Zdaj pa še nekaj o tem, kakšno zunanjo posteljo si sploh izbrati, da boste na njej lahko počeli vse našteto in še več. Modelov je veliko, mi pa vam predstavljamo takšne s »streho«. Ta je lahko iz najrazličnejših materialov (največkrat pa kar iz tkanine), njen namen ni, da bi zadrževala vodo, pač pa, da obvaruje pred soncem in vetrom.

Ravne linije, moderen dizajn

Dnevna postelja s podpisom Talocci Design spremeni vaš vrt v oazo miru. Postelja ima kovinsko ogrodje in visok nadstrešek/baldahin, ki je postavljen v pravem kotu. Tako ponuja zavetje pred soncem tudi takrat, kadar je najvišje na nebu.

Luksuzno očarljiva

Ubežite soncu in se skrijte za baldahin te čudovite dnevne postelje Vela. Ima okroglo podlago in udobno ležišče z visoko nastavljivim naslonjalom za hrbet. To posteljo je oblikoval Ramon Estave za podjetje Vondom. Postavite jo ob bazen in uživajte v njenem luksuznem šarmu.

Poda se povsod

Kaj pa pravite na ta paviljon? Gre za kombinacijo med zunanjo zofo in posteljo z baldahinom. Zaradi nevpadljive in elegantne oblike jo lahko mirne vesti postavite na vsak vrt ali teraso.

Idealno za pare

Zayo Garden je ime postelji, ki je pravzaprav dvojini ležalnik. Ogrodje je iz aluminija in tikovega lesa. Streha pa je pravzaprav senčnik, ki varuje pred soncem, ne da bi zastiral pogled.

Klasično in moderno v enem

Dnevna postelja Strips je kombinacija klasičnega in modernih detajlov. Elegantni dizajn sestavljajo gladke in zaobljene linije, baldahin pa je že vgrajen in se ga ne da odstraniti. Vzorci z luknjami zastirajo sonce, ne da bi ga popolnoma blokirali.

Za drzne

Če iščete nekaj bolj drznega in vpadljivega, potem bo zunanja postelja Lolah prava za vas. Narejena je s tradicionalno tehniko, uporabljeno za izdelovanje čolnov, in sicer iz ratana. Staro in novo se imenitno dopolnjujeta v stilski vrtni element, ki mu ne manjka karakterja.

Fotografije: Pinterest