Ljudje se vse bolj zavedamo velikega pomena prezračevanja prostorov in kakovostnega notranjega zraka, zato ni nenavadno, da se število nepremičnin z vgrajenim prezračevalnim sistemom Lunos iz leta v leto povečuje. Pri Lunosu skrbijo tudi za stalni napredek in so v koraku s časom; tako je ena zadnjih njihovih novosti I-Vent, ki prinaša izboljšave na več nivojih: bolj čisto vgradnjo, manj »štemanja«, manj kablov in še lažje brezžično upravljanje.

Podjetje Lunos, ki je v Sloveniji vodilno na področju prezračevalnih sistemov, ne počiva na lovorikah. V zadnjih desetih letih so s svojimi prezračevalnimi enotami opremili že več kot 20.000 različnih objektov, stalno pa tudi razvijajo izboljšave in novosti. Zadnja v vrsti je element I-Vent, ki s seboj prinaša poenostavljeno vgradnjo in še lažje upravljanje prezračevanega sistema.

»Ker več kot 70 odstotkov vgradenj izvajamo v naseljenih objektih oziroma gre za sanacije, je zelo pomembno, da je gradbeni poseg čim manjši (se pravi čim manj kabliranja in štemanja). Kljub temu pa sistem mora delovati optimalno,« pravi direktor podjetja Lunos Milan Kuster in dodaja, da so doslej pri sanaciji enodružinske hiše povprečno morali izvesti okoli 50 m kabliranja in posledično štemanja. Vse to so sicer uspeli opraviti v enem samem dnevu, vendar so vseskozi vseeno iskali možnosti, kako bi bila vgradnja prezračevanja lahko še bolj čista. Tako je nastal element I-Vent, ki je nadgradnja najbolje prodajanega modula Lunos e2.

Pametno prezračevalno enoto I-Vent lahko seveda enostavno upravljate tudi s pomočjo priročnega daljinca, ki ga prejmete ob nakupu enote.

»Rešitev smo našli v brezžični komunikaciji, kar pomeni, da rekuperatorski element potrebuje zgolj lasten vir napajanja, ni pa več potrebno elementa fizično povezovati s krmilno enoto.« Zdaj je povprečna dolžina potrebnega kabliranja le 10 metrov, saj se po zaslugi I-Venta elementi se med seboj brezžično povežejo in delujejo sinhrono.

»Tvorimo lahko skupine elementov (na primer spalni prostori ena skupina, bivalni druga skupina …) Elemente krmilimo s priloženim daljincem ali preko aplikacije na telefonu. Proizvodnja elementa I-Vent poteka v Sloveniji,« pojasnjuje Kuster.

Pametna prezračevalna enota I-Vent temelji na pretoku zraka v celotnem bivalnem območju. Sistem deluje brez hrupa in škodljivih snovi, kot tudi brez vetra in neugodnih vremenskih vplivov.

Sicer pa se I-Vent pohvali tudi z vsemi ostalimi parametri, ki so za uporabnika najbolj pomembni. Porabi minimalno energije, je skoraj neslišen pri delovanju, absorbira zunanji zvoka, ima odličen toplotni izkoristek, pa tudi design notranjega difozorja je vrhunski. Skratka, I-Vent vam zagotavlja odlično in moderno prezračevanje, kot ga pričakujete.

Več: www.i-vent.com

Sponzorirana vsebina