Vrata so lahko navadna vrata ali pa takšna, ki imajo v sebi nekaj več. Karizmo in lastnosti, po katerih izstopijo iz sence in ki še posebej veliko doprinesejo h kakovosti našega bivanja. Bodisi so nekaj posebnega zaradi svoje vrhunske zasteklitve, neverjetnih imitativnih sposobnosti ali izjemne toplotne izolativnosti. Poglejmo »Crème de la crème« med vrati.

Vsak proizvajalec vrat se lahko pohvali z nekaj izbranimi artikli, na katere je še zlasti ponosen. Pri podjetju Hörmann Slovenija je takšnih veliko, saj vsa njihova vrata sodijo v sam vrh po kakovosti materialov, varnosti in izdelave. Vseeno pa je tudi med najboljšimi nekaj posebej fino izbrušenih »diamantov«:

Garažna vrata Hörmann Vitraplan

Garažna vrata Hörmann Vitraplan so paša za oči, primerna za reprezentativne zasebne zgradbe, sodobne industrijske objekte in nasploh za moderno arhitekturo. Za ekskluziven videz poskrbi zasteklitev (barva stekla je siva ali rjava) z zanimivo kombinacijo učinkov zrcaljenja in pogleda v notranjost objekta, pri čemer so profili okvirja vrat barvno usklajeni z barvnimi odtenki zasteklitev. Vrata je mogoče  harmonično vključiti tudi v fasado.

Fasadna garažna vrata

Garažna vrata, ki so nevidno zlita s fasado, so trend, ki ga opažamo že zadnjih nekaj let. In tako bo tudi v prihodnje, napovedujejo pri Hörmann Slovenija, kjer so znani po vratih, skoraj neopazno vključenih v celostno podobo objekta. Fasadna vrata so lahko obdelana z lesom, kovino, keramiko, plastiko in številnimi drugimi materiali ter so tako resnično unikatna. Pred vgradnjo je treba vrata seveda individualno načrtovati (debelina opažanja, reže med elementi, višina vrtanih lamel …), saj bodo le tako lahko po vgradnji postala integrirani del fasade. Za takšna načrtovanja in vprašanja se lahko kadarkoli obrnete → sem

Ekskluzivna vrata ThermoCarbon

Vhodna vrata ThermoCarbon brez dvoma sodijo v prvi kakovostni razred med vhodnimi vrati, saj dosegajo najvišje standarde glede toplotne izolacije in varnosti doma. Primerna so zlasti za pasivne hiše, med njihovimi glavnimi lastnostmi pa omenimo naslednje:

  • zagotavljajo izvrstno toplotno izolacijo z vrednostjo toplotne prehodnosti U do 0,45 W/(m²K). To jim med drugim omogoča polnilo iz trde pene, trinivojsko tesnilo ter vgrajeni sestavljeni profil vratnega krila, ojačan s karbonskimi steklenimi vlakni.
  • vgrajeno imajo 9-točkovno varnostno ključavnico H9, ki zagotavlja visoko stopnjo varnosti, opcijsko pa so na voljo tudi s protivlomno varnostno opremo RC 4.
  • imajo serijsko zakrite ležeče tečaje za eleganten videz tudi na notranji strani ter so lahko opremljena z ekskluzivnimi držali iz aluminija ali nerjavečega jekla, ki se harmonično ujemajo s površinsko izravnanim vratnim krilom. Poglobitev držala je lahko neopazno izvedena v vratnem krilu.

Duragrain površine

Garažna vrata so lahko zelo moderna in v skladu s trendi, ki narekujejo videz betona, žganega hrasta, celo rje. Pri vratih Hörmann za to piko na i poskrbi Duragrain površina. Gre za končni imitacijski premaz z zaščitnim lakom visoke trdnosti, z odpornostjo proti praskam in UV obstojnostjo. Na voljo je 24 imitacij, ki imajo naraven, barvno pristen in do podrobnosti originalu zvest karakter. Skratka, Duragrain trajno ščiti zunanjo stran imitacije pred vremenskimi vplivi, zato bodo vrata še dolgo lepa in funkcionalna.

www.hormann.si