Moderni radiatorji so paša za oči – 30 idej

Novi radiatorji so dober način, da izboljšate učinkovitost gretja in obenem posodobite videz prostorov. Neverjetne oblike, materiali in predvsem njihova večja moč so razlogi, da z menjavo ne odlašate predolgo. Vgradnja modernih radiatorjev je poleg tega tudi enostavna, vzdrževanje je lažje in brez težav najdete takšne, ki ustrezajo vašemu slogu: naj bo bolj tradicionalen ali sodoben. Na voljo so celo radiatorji, ki so po videzu kot dekoracija, denimo ogledalo, slika, magnetna tabla in podobno.

5

Radiatorji starejšega tipa niso le estetsko manj privlačni, zavzamejo tudi veliko prostora, težje jih je čistiti in so energetsko manj učinkoviti. Zato je menjava za sodobnejše radiatorje gotovo smiselna. Novejši radiatorji so lažji, običajno izdelani iz jekla ali kroma, vsekakor pa elegantnejši in diskretnejši. Četudi so manjši, hitreje ogrejejo prostor, še dodatna njihova prednost pa je, da delujejo pri nižji temperaturi vode. In to pomeni tudi prihranek pri računih za gretje. Brez težav jih lahko umestimo v prostore vseh oblik in velikosti, nudijo pa tudi dekorativno funkcijo. Katerega od 30 dizajnerskih radiatorjev v galeriji bi imeli najraje?

Dnevi, ko ste grd radiator skrivali za sedežno garnituro ali zaveso, so mimo. Danes si lahko omislite radiatorje vseh možnih oblik, barv in velikosti.

Radiator namestite v najhladnejši del sobe, običajno je to pod oknom. Hladen zrak ustvari boljše pogoje za gretje, saj poriva topel zrak iz radiatorja v sobo.

Pravilo je, da na vsake 4 m prostora vgradite en radiator. Toplotni učinek bo boljši, če imate v sobi dva manjša radiatorja kot enega večjega.

Foto: Pinterest

Prejšnji članekKako predeliti večje prostore? Pregrade na 30 načinov
Naslednji članekTretjina ljubljanskega stanovanja, preurejena v bogat dom za nove uporabnike
Avatar photo
V televizijski oddaji Ambienti se pogovarjamo o lepih prostorih, zanimivih detajlih, navdihujočih vrtovih in sodobnih tehnologijah gradnje.
5 komentarjev
Inline Feedbacks
Poglej vse komentarje
Selan
5 let nazaj

Kje se kupi take radiatorje?

Blaz
5 let nazaj
Odgovori  Selan
Tadej
5 let nazaj

Tudi mene zanima kje se da kupiti take radiatorje?
In kako visoke so cene v primerjavi z navadnimi radiatorji?

NUŠA PIPP
4 let nazaj

Zanima me moč, cena in kje se lahko vidi in kupi predstavljene dekorativne pokončne radiatorje.
Hvaležno pozdravljeni !
N.

Administrator
Alja Košir
4 let nazaj
Odgovori  NUŠA PIPP

Nuša, pozdravljeni,
podatkov žal nimamo, saj so vsi primeri zgolj ilustrativni. Povprašate lahko na naslovu, ki ga je v zgornjem komentarju napisal g. Blaž.
Lep pozdrav, Alja