Prenova hiše za mlad par na začetku skupne poti

Za mlad par, ki si ureja svoje prvo domovanje, so v Studiu.a+v zasnovali prijeten in topel dom.

0

Mlad, uspešen par, je želel novogradnjo v tretji podaljšani fazi iz leta 2009 prilagoditi svojemu življenjskemu slogu, jo optično povečati ter vizualno povezati z okolico; nalogo sta zaupala Studiu.a+v, ki je neprimerno tlorisno razporeditev z nefunkcionalnimi povezavami predelal v sodoben dom z rustikalno noto.

Pritličje je zasnovano kot velik odprt prostor, kjer se logično nizajo dnevna soba s teraso, jedilnica in kuhinja. Le-ta se s kuhinjskim otokom, nad katerim visi oblikovalsko dovršena napa, odpira na dnevno-bivalni prostor. Z večanjem obstoječih in dodajanjem novih okenskih odprtin so hišo vizualno povečali in zabrisali mejo med notranjostjo in zunanjostjo.

Pritličje zaznamuje kombinacija nevtralnega pohištva in ekspresivnejših oblog – toplega parketa in keramičnih poudarkov z drobnim vzorcem na kaminu, – ki tvorijo ravno pravšnje ravnovesje med minimalizmom in domačnostjo. »Oprema,« pravi Viktorija Žavbi iz Studia.a+v, »je zasnovana po želji naročnikov in je mešanica rustikalnega in modernega stila.«

Podoben rustikalni motiv se nadaljuje tudi v nadstropju, kjer je v vzorčasto keramiko oblečena prostorna kopalnica. V spalnici je s t.i. skedenjskimi vrati – drsnimi vrati na zunanjem vodilu – izpostavljen vhod v garderobno sobo.

Pozornost pritegne tudi sodobno opremljena in dobro organizirana pralnica, združena z dnevnim straniščem, ki bo rastoči družini gotovo olajšala vsakdan.

leto izgradnje 2009, prenova 2015-2016
neto tlorisna površina 110m2
arhitektura: Studio.a+v 

Prejšnji članekPraznično okrašen dom
Naslednji članekPomagajte izbrati Prostor in pol 2016
Notranja oblikovalka, ki rada izkuša, opisuje in oblikuje lepe prostore. Ceni kvalitetno oblikovanje, dobre zgodbe in raznolike stile, ki jih srečuje na svoji profesionalni poti. Dosegljiva na spodnjih kontaktih: