Prenova hiše za mlad par na začetku skupne poti

Za mlad par, ki si ureja svoje prvo domovanje, so v Studiu.a+v zasnovali prijeten in topel dom.

0

Mlad, uspešen par, je želel novogradnjo v tretji podaljšani fazi iz leta 2009 prilagoditi svojemu življenjskemu slogu, jo optično povečati ter vizualno povezati z okolico; nalogo sta zaupala Studiu.a+v, ki je neprimerno tlorisno razporeditev z nefunkcionalnimi povezavami predelal v sodoben dom z rustikalno noto.

Pritličje je zasnovano kot velik odprt prostor, kjer se logično nizajo dnevna soba s teraso, jedilnica in kuhinja. Le-ta se s kuhinjskim otokom, nad katerim visi oblikovalsko dovršena napa, odpira na dnevno-bivalni prostor. Z večanjem obstoječih in dodajanjem novih okenskih odprtin so hišo vizualno povečali in zabrisali mejo med notranjostjo in zunanjostjo.

Pritličje zaznamuje kombinacija nevtralnega pohištva in ekspresivnejših oblog – toplega parketa in keramičnih poudarkov z drobnim vzorcem na kaminu, – ki tvorijo ravno pravšnje ravnovesje med minimalizmom in domačnostjo. »Oprema,« pravi Viktorija Žavbi iz Studia.a+v, »je zasnovana po želji naročnikov in je mešanica rustikalnega in modernega stila.«

Podoben rustikalni motiv se nadaljuje tudi v nadstropju, kjer je v vzorčasto keramiko oblečena prostorna kopalnica. V spalnici je s t.i. skedenjskimi vrati – drsnimi vrati na zunanjem vodilu – izpostavljen vhod v garderobno sobo.

Pozornost pritegne tudi sodobno opremljena in dobro organizirana pralnica, združena z dnevnim straniščem, ki bo rastoči družini gotovo olajšala vsakdan.

leto izgradnje 2009, prenova 2015-2016
neto tlorisna površina 110m2
arhitektura: Studio.a+v