Taupé ali krtovo siva je mešanica sive, peščene, bež in rjave, torej vseh naših najljubših nevtralnih odtenkov. Z njo boste v prostor vnesli bogato eleganco, hkrati pa ustvarili ozadje, s katerim se bodo lepo kombinirale prav vse barve - od toplih do hladnih, od lesa do marmorja.

Zakaj in kako jo vnesti v svoj dom ali pisarno?

Je idealna za počasno opremljanje. Ker je brezčasna barva (v nasprotju z močnimi odtenki, ki se menjajo vsako sezono), lahko ustvari bogato, a nevtralno ozadje, na katero lahko glede na vaš okus in trende skozi desetletja plastite različne pohištvene in dekorativne kose. 

Z lahkoto se prilagaja številnim dekorativnim slogom – od podeželskega, prek klasičnega do elegantno sodobnega. To pomeni, da je prava izbira za vsak dom in za vsak okus.

Vir: Nedgis

Zelo dobro se kombinira z belo in njenimi različnimi odtenki, z lesom, s kovino (tudi zlatom in medenino), pa tudi s sivo in črno. Lepo uravnoteži hladne odtenke oziroma še potencira toplino, ki jo v vaš dom vnašajo tople barve.

Krtovo siva je primerna za barvo sten in omar, pa tudi kot dekorativni poudarek v hišnem tekstilu, od zaves do blazin, foteljev in taburejev. Lep – minimalističen, a topel – učinek lahko dosežete, če celoten prostor opremite v krtovo sivi, ki jo aplicirate na različne materiale in uporabite njene različne intenzitete. 

Nekaj primerov opremljanja s taupé barvo vam ponujamo v spodnji galeriji.