3S design je družinsko podjetje, ki se ukvarja z arhitekturo, zunanjo in notranjo opremo, ter produktnim oblikovanjem. Vodijo ga mama in dve hčeri, v tesnem sodelovanju z očetovo strojno delavnico in proizvodnjo.

S prihodom mlajše generacije v podjetje so se  porajale nove ideje. Mladostna energija, prepletena z dolgoletnimi izkušnjami načrtovanja opreme za znane kupce, so botrovali temu, da so si postavili nove izzive in cilje – zasnovati in izdelovati praktično pohištvo lastne blagovne znamke za potrebe sodobnega bivanja z motom: »Ne spreminjajte načina življenja, spremenite svoje pohištvo«.

Tako so leta 2011 začeli z zasnovo in razvojem izdelkov. Od ideje do izdelka je dolga pot, ki zahteva veliko tehnološkega znanja o obdelavi materialov in optimizaciji proizvodnih procesov, kar je prevzel oče – specialist na tem področju.

Prvi izdelek, ki so ga predstavili trgu je bilo elegantno stojalo za obleke PLUTOO, čigar oblika sledi funkciji. Obleka se na njem prezrači in se do naslednje uporabe ne zmečka.  Nadaljevali so z linijo večnamenskega kovinskega pohištva STEELLINE, ki je bila načrtovana z mislijo: »Mesto za vse in vse na svojem mestu«. Za vse moderne gurmane in ljubitelje življenja na prostem izdelujejo modulne vrtne kuhinje  GARDEN GOURMET. Vse tri linije stalno izboljšujejo in dopolnjujejo z novimi izdelki.

Vsi njihovi izdelki so narejeni v Sloveniji – od ideje, dizajna do izvedbe. Želijo širiti kulturo slovenskega oblikovanja in obrtniškega znanja. Njihovi izdelki so vsakodnevno uporabni, modularni ter jih uporabnik lahko, z različnimi kombinacijami, prilagaja obstoječi opremi.

Več o Studiu 3S si oglejte na njihovi spletni strani.