Medem ko je večina pohištva oblikovana simetrično, se včasih med že poznanimi linijami in oblikami najde tudi kakšen drugače zasnovan kos. Na primer s tremi nogami namesto štirih. In ravno takšni asimetrični »trinožci« so dokaz, da ravnotežje ne zahteva nujno tudi usklajene podpore.

Mize in stoli imajo za doseganje najboljše stabilnosti po navadi simetrično število nog – največkrat štiri. Ni pa to nujno, kot dokazuje izbor trinogega pohištva in dodatkov, kot jih predstavljamo spodaj. Trinogi dizajn je po videzu lahko zelo sodoben in funkcionalen, po drugi strani pa tudi vizualno privlačen, zbuja pozornost in v ambientu izstopa. V vsak prostor prinese draž, ki ga običajno pohištvo marsikdaj ne premore. Poglejmo primere:

Klubske mizice

Kaj mora imeti vsaka klubska mizica? Zgornjo ploskev in vsaj tri noge. Več zanesljivo ne boste potrebovali.

Trinožniki

Praktični majhni stolčki so bilo včasih del vsakega doma. Služili so kot mizni stolčki, danes pa se jih uporablja kot pomožno sedalo ali podstavek za rože. Najpogostejši so leseni (smrekovi, hrastovi ali iz lesa češnje), najdete pa tudi takšne iz drugih materialov. Nekateri imajo v sedalu utor (priročen izrez) za lažje prenašanje.

Sadilne posode

Navaden lonec za rože ali trinogi lonec? Glasujemo za slednjega, sploh, če ga postavite na višje ležeče mesto, da nožice pridejo bolj do izraza. Vanj zasadite različne kaktuse ali aranžmaje sukulent.

Foto: Lime Lace

Zvočniki

Morda želite zvočnike zaradi njihove robate in škatlaste oblike na vsak način skriti. Če bi imeli takšnega na treh nogah, bi si vsekakor zaslužil centralno mesto v dnevni sobi. Inovativna oblika in šik dekoracija v enem!  

Foto: Audio Chic

Svetila

Tanke dolge noge, kot jih imajo prima balerine, delujejo elegantno in ženstveno, zaradi česar svetila nad njimi zlahka najdejo mesto v vsakem domu. Tudi v majhnih prostorih. Senčniki so lahko kovinski, leseni, iz umetnih mas ali celo iz peres za še bolj dramatičen učinek.