Ali na svojem vrtu pogrešate zvoke poletja, narave, življenja? Bi se želeli zjutraj zbujati ob glasovih radostnega žvrgolenja? Potem morate na vrt nujno namestiti ptičjo kopel. Pokažite pernatim prijateljem, da vam ni vseeno zanje in da v vročini mislite tudi na njihovo osvežitev. Poplačali vam bodo z najlepšimi melodijami.

Med dolgimi vročimi dnevi boste za ptičke največ storili s tem, da jim zagotovite posodo z vodo. Lahko je čisto enostaven lavor, ki ga postavite v kot vrta ali pa veliko bolj sofisticirana ptička kopel na unikatnem podstavku. Ptičjo banjico lahko kupite ali pa izdelate sami, z recikliranjem odsluženih materialov bo nastalo imenitno ptičje kopališče.

Zakaj je voda za ptičke tako pomembna? Tako kot psi se tudi ptiči poleti ne potijo in morajo odvečno toploto iz telesa odstranjevati preko respiratornega sistema. Zato jih dostikrat lahko vidite z odprtim kljunčkom in ob globokem dihanju.

Kopel pa jim omogoči, da se ohladijo, očistijo perje in se tako pripravijo na letenje, prav tako se v vodi odžejajo, zato jo je treba redno menjavati. Da si prihranite to vsakodnevno opravilo, pa si lahko omislite kar ptičjo fontano s stalnim kroženjem in čiščenjem vode. S tem tudi preprečite, da bi ob stoječi vodi začeli kampirati komarji.

Katera od spodnjih ptičjih kopeli se vam torej najbolj dopade?

Foto: Pinterest