Sprememba letnega časa je idealen trenutek, da nekoliko osvežimo dekoracijo naših prostorov. Poleti nas privlačijo sveži, lahki in sproščeni ambienti, v katerih lahko preprosto uživamo. Sledite našim nasvetom in svoj dom opremite za čisto desetko!

1. naravni slog: naravni materiali so brez dvoma največja tendenca leta 2022. V dom jih lahko vključite z lesenim pohištvom, hišnim tekstilom iz lana in bombaža, naravnimi vlakni, keramiko … ter z naravnimi toni, kot so zelena, modra, zemeljska.

2. zaobljene in nepravilne oblike: pozabite na ravne linije in simetrijo – svoj dom ali teraso opremite s svetili, kavnimi mizicami in počivalniki v zaobljenih, sinusnih ali organskih linijah.

Foto: Unsplash

3. naravna vlakna so v središču pozornosti: so trajnostna ter zelo priljubljena med rokodelci in umetniki. Naravna vlakna, kot so juta, bambus, trstika, ratan ipd. so na pogled in na dotik prijetni, hkrati pa se lepo kombinirajo s prav vsemi barvami in materiali. V dom jih vnesite s preprogami, pletenimi stoli, svetili, klopmi …

Foto: Pexels

4. poletne barve so močne in živahne: na nevtralno osnovo poleti obvezno dodajte nekaj kontrastnih barv – oranžno (ki je letošnji hit!), rožnato, zeleno ali vijoličasto. A le v majhnih detajlih, ki jih boste – ko se jih naveličate – lahko hitro zamenjali. V spalnici pa priporočamo posteljnino v naši najljubši poletni barvni kombinaciji: mediteransko modro-beli.

Foto: Pixabay

5. ne pozabite na zunanje kotičke: zunanjo jedilno mizo opremite z dolgim rdečim ali oranžnim prtom (seveda iz naravnih materialov), kosilo pa postrezite na lepih pogrinjkih in na izbranih krožnikih katerega od slovenskih keramičarjev, na primer.

Foto: Pexels