Vintage oprema, močne barve, surovi materiali - se strinjate z izborom trendov za leto 2017?

Ker je Pinterest orodje, ki ga aktivno uporablja kar 150 milijonov ljudi, je odličen merilec popularnih trendov. Ne govorimo torej o trendih, ki jih na tržišče lansirajo večje blagovne znamke in oblikovalci, pač pa o trendih, ki jih je v ospredje potisnila milijonska množica uporabnikov, ki s pomočjo tega vsestranskega orodja shranjujejo lifestyle in bivanjske ideje.

V letu meritev in analiz uporabniških vzorcev, ki je potekalo od pomladi 2016 do pomladi 2017, je Pinterest zaznal prevlado naslednjih trendov na področju notranjega oblikovanja:

Povratek v sedemdeseta

»Gre za nostalgijo po časih, ko so se ljudje resnično borili za višje cilje,« trend pojasnjuje Michelle Kramer iz Pinteresta. Ta trend se kaže z izbiro retro pohištvenih kosov, ‘kosmaih’ preprog, vključitvijo gramofonov v interierje ter porastom živih barv v notranji opremi.

Kot bi vaše stene pobarval risani junak Bojan

Akvarelna poslikava na stenah – bodisi v tapetni ali naredi-sam izvedbi – je bil najpogosteje iskani trend tem letu. V vsak prostor, še posebej pa v spalnice in otroške sobe, akvarel prinese nekaj romantike, teksture in nepravilnosti, ki nam jih manjka v sodobnih življenjih, obdanih s sijočimi ekraniin skrbno kuriranimi podobami.

Zelenje v kopalnicah

Zelena, barva leta 2017, je uporabna v vseh prostorih, še posebno pa je priljubljena v kopalnicah. Uporabniki Pinteresta so v zadnjem letu iskali predloge za nezahtevne lončnice, ki bodo dobro uspevale v vlažnih in temnejših pogojih.

Za ljubitelje skandinavskega sloga: kuhinje iz vezanih plošč

Furnir in masiven les sta iz mode – v modi pa je cenovno ugodna, a elegantna različica front iz vezanih plošč. Te v prostor vnašajo mladostnost, svetlost, s svojimi teksturiranimi stranicami pa tudi nekoliko rustikalnega šarma.

Temni interierji …

Priljubljenost temnih interierjev Pinterest pripisuje ‘temnejšim časom’, nam pa se zdi, da gre predvsem za drznost novih uporabnikov, ki si želijo kompleksnih in elegantnih bivanjskih prostorov in so hkrati naveličani svetlega in sijočega minimalizma

… in milenijsko roza

Seveda brez milenijsko roza letos ni šlo – ta umazan odtenek so za svojega vzeli tudi oblikovalci in večje pohištvene znamke. Kombiniramo ga z žlahtnimi kovinami ter močnimi barvami, da ustvarimo kompleksen in uravnotežen interier.

Še več idej za opremljanje najdete na našem Pinterest profilu.