Arhitekti so hišo v italijanskem Arezzu sicer poimenovali G103, ampak v resnici bi ji mirno lahko rekli kar jin-jang hiša. Fuzija bele in črne je v interierju in zunanjščini interpretirana kot transformacija in evolucija. Podobno kot sta jo doživela lastnika, ko sta se iz para razširila v družino.

Dizajn hiše torej temelji na dveh nasprotujočih si barvah. Bela je povezana z nedolžnostjo in čistočo. Je najpogosteje uporabljena barva v interierju in ustvarja občutek zračnosti. Pretirana uporaba bele lahko deluje sterilno, klinično in hladno, vendar v tem primeru tega nikakor ne moremo trditi, saj v kombinaciji s črno dobi novo dimenzijo. Črna ji daje eleganco, svetovljanskost in razkošnost, celotna hiša pa zaradi tega deluje uravnoteženo in močno.

450 m² bivalne površine se razprostira v treh etažah, ki odsevajo dnevno življenje družine. V kleti so servisni prostori, shramba in garaža. Pritličje je namenjeno dnevnim dejavnostim ter vključuje dnevno sobo, kuhinjo in jedilne prostore, medtem ko je prvo nadstropje rezervirano za spalnice.

Celoten ambient prežemajo bele površine z žametnim zaključkom in lesena hrastova tla, pobarvana v globoko črn satenast odtenek. Linije so čiste in stroge, mehča pa jih izbira pohištva, ki prinaša v prostor tudi malo razigranosti.

Arhitektura: Studio Svetti Architecture

Fotografije: Francesca Pagliai