Za varovanje okolja in življenja kot ga poznamo, lahko veliko naredimo ljudje sami, še več pa skupaj v sodelovanju z odgovornimi podjetji. Zaupajmo takšnim, ki so trajnostno naravnana, ki varčujejo z viri in proizvajajo čim manj odpadkov, katerih cilj je zmanjšanje emisij CO2 v ozračju in ki stavijo na ekološko preoblikovanje.

Splakovalni sistem v trajnostni embalaži

Trajnost je del vsakdanjika podjetja Geberit že zadnjih 30 let. Neprestano iskanje trajnostnih rešitev se odraža v razvoju novih izdelkov in procesov ter posodabljanju starih, zelo pa se trudijo tudi pri ravnanju z embalažo, za katero si želijo, da bi jo na trg pošiljali čim manj. Tako so se denimo odločili za bolj ekološko pakiranje novega sistema za sanitarno splakovanje cevnega sistema, ki z rednim izpiranjem preprečuje razvoj bakterij v njem. Sistem za sanitarno splakovanje cevnega sistema se pošlje kupcem v embalaži brez stiropora. Poleg tega je sama embalaža izdelana zgolj iz kartona, ki ga je mogoče reciklirati. Zaradi tega ni stabilnost embalaže niti malo ogrožena.

Stiropor ni biološko razgradljiv. Foto: Pexels

Prednosti manjše uporabe stiropora

Stiropor je problematičen material, saj ni biološko razgradljiv in se stežka uporabi znova. Zato je zmanjšanje uporabe stiropora odlično za okolje. Nova embalaža ima tudi druge prednosti za kupca in okolje – sedaj se zanjo porabi 40 % manj materiala, kar pomeni manj odpadkov. Poleg tega je karton možno reciklirati. Brez priloženega stiropora je velikost embalaže manjša za 35 %, kar pozitivno vpliva na količino prevozov in skladiščenja. Ker se zaradi manjše embalaže sedaj lahko naloži več izdelkov na tovornjak, se letno prevozi 250 000 kilometrov manj. Takšna zmanjšana količina prevoženih kilometrov pomeni 33 ton manj CO2 izpustov v enem letu, kar je očitna korist za okolje.

Geberit sistem za sanitarno splakovanje

Geberit sistem za periodično sanitarno splakovanje cevnega sistema se sicer uporablja v javnih zgradbah (športni objekti, šole, bolnišnice, itd.) ter v zasebnih počitniških domovih in počitniških nastanitvah, kjer lahko stoječa voda predstavlja zdravstveno tveganje. Sistem za periodično splakovanje cevnega sistema Geberit ob rednih intervalih avtomatsko splakuje cevi s svežo vodo, kar preprečuje razmnoževanje bacilov, klic in bakterij.

Torej kar dve pomembni prednosti v eni škatli: skrb za vaše zdravje s periodičnim splakovanjem cevnega sistema in hkrati manjše obremenjevanje okolja z nepotrebno ovojnino.

Več: www.geberit.si

Sponzorirana vsebina