V Madison Park aveniji, eni osrednjih in najdražjih ulic New Yorka, smo našli stanovanje, ki je mešanica naravnih materialov in oblik z barvitimi dodatki. Udobno, pa vseeno tudi umetniško in ekskluzivno. Na kratko: stanovanje z značajem.

Stanovanje je opremil studio za notranje oblikovanje Pembrooke & Ives v sodelovanju s pohištveno znamko Boca do Lobo. Ker so bile želje lastnikov večplastne s ciljem po udobnem luksuzu, je rezultat mešanica različnih slogov, materialov in oblik, ki nas ne pustijo ravnodušne.

Ob prihodu v stanovanje nas najprej pozdravi hodnik, oblečen v temni marmor, ki učinkuje minimalistično, in tudi sam vstop v prostor je opremljen le z nekaj elementi. Opazimo le oblazinjeno klop in stojalo za dežnike.  

Nadaljujemo proti dnevni sobi, glavni zvezdi stanovanja. Oblita je z naravno svetlobo, opremljena z veliko lesenih površin in v osnovi pretežno bela. Ta belina je dobra podlaga za barvite detajle, kot so mavrična stranska mizica, umetniška dela na steni in središčna bakrena miza v organski obliki drevesnega štora.  

Kuhinja in jedilnica sledita podobni logiki opreme. Obe sta svetli, v njiju dominirajo les in nevtralne barve, izstopajoča so le kompleksna svetila, ki so v kontrastu s siceršnjim minimalizmom. Preprosta oblika jedilne mize in kuhinjskega pulta nakazuje, da oba prostora želita biti predvsem funkcionalna, šele nato pa tudi eklektična in lepa.

To stanovanje je dokaz, kako lahko tudi kombinacije na prvi pogled nezdružljivih elementov ustvarijo harmonični dom, ki je sodoben in ima izrazit značaj.

Fotografije: Boca do Lobo