Našega prvega svetovnega prvaka v smučarskih poletih, Roberta Kranjca, smo obiskali v njegovi novi hiši.

Kranjec je marca 2019 v Planici skočil še zadnjič. Pristal je pri 213 metrih in z velikim slavjem zaključil svojo bogato športno kariero. A v zasebnem življenju se ni ustavil:  poleg novega poklica – zdaj šiva drese za slovenske skakalce -, se je Kranjec po zaključku profesionalne kariere podal še v enega največjih osebnih projektov, gradnjo hiše. Z družino se je vanjo preselil pred približno letom dni. “V novi hiši se odlično počutimo,” pove za Ambiente. “Predvsem nam je všeč mirna lokacija.”

Minimalistični izgled

Robi je za svojo hišo izbral minimalistični slog in pri tem stavil na produkte, ki bodo njegovi hiši zagotavljali trajnost in lep izgled na dolgi rok. O številnih rešitvah za izgled in funkcionalnost senčil se je posvetoval s podjetjem ROLTEK.  “Zanje sem se odločil predvsem zaradi kvalitete, tradicije in nasvetov od prijateljev,” nam pove. Strokovnjaki vrhunskega slovenskega družinskega podjetja so mu svetovali vgradnjo patentiranih minimalističnih žaluzij HERO iz debelejšega aluminija s kovinskimi zatiči, ki se ob vetru ne upognejo; vodila, ki po končani montaži nimajo vidnih vijakov, s čimer je še povečana varnost, saj morebitni vlomilec ne more odvijačiti vodil z okna; ter podometne omarice za senčila, ki še doprinesejo k elegantnemu izgledu hiše. Piko na i je postavila popolna barvna usklajenost: pri podjetju ROLTEK so družini Kranjec zagotovili vse produkte (od omaric do vodil in lamel) v individualno izbrani RAL barvi, za katero zagotavljajo, da nikoli ne zbledi.

Domača kolesarnica

Kranjec po zaključku profesionalne kariere ni obmiroval: smuči je namreč zamenjal za kolo. Trenira skoraj vsakodnevno, zato je bil eden od nujnih delov njegovega novega družinskega doma tudi kolesarnica. Podjetje ROLTEK je kolesarnico opremilo z rolo garažnimi vrati, s čimer mu je olajšalo vsakodnevno spravilo športne opreme in povečalo uporabno kvadraturo kolesarnice. Barva garažnih vrat pa se popolnoma ujema z vgrajenimi zunanjimi žaluzijami HERO.

Popolni nadzor nad svetlobo in mrčesom

Kot vsak aktivni športnik, tudi Kranjec ceni dober počitek. Zato se je odločil za vgradnjo sistema žaluzij HERO.1X, ki je oblikovan tako, da zagotavlja maksimalno zatemnitev prostorov, podobno, kot jo nudijo rolete. “Zunanje žaluzije HERO s komarniki mi pomagajo ne samo pri spancu v poletnem času, ampak skozi vse leto. Predvsem, ko so odprta vrata in okna, mrčes nima vstopa,” zatrdi. 

ROLTEK ponuja več vrst komarnikov, ki se prilagajajo načinu odpiranja oken: družina Kranjec ima tako na balkonskih prehodih skrite plise komarnike, na ostalih oknih pa rolo integrirane komarnike. V hladnejših dnevih leta se komarnik enostavno navije v omarico, kjer je popolnoma skrit. Njihova vgradnja je možna takoj ali naknadno, ko je gradnja že popolnoma zaključena.

Preprečevanje pregrevanja

Ker je družina Kranjec v novo hišo vgradila tudi večja panoramska okna v dnevnem prostoru in jedilnici, je bilo nujno potrebno razmisliti tudi o preprečevanju poletnega pregrevanja. Da bi bilo nadzorovanje bivalne klime v prostorih kar najbolj učinkovito (in poceni), se je družina odločila za vgradnjo zunanjih senčil, ki poleti odbijejo kar 80% vročine. Senčila z motornim pogonom, kakršne so družini svetovali pri podjetju ROLTEK, pa so še toliko uporabniku prijaznejše, saj jih lahko nadzorujejo s preprostim pritiskom na gumb.

Kranjčevi se v hiši počutijo odlično

Svetel in sodobno opremljen dom je tako varni pristan družine Kranjec: vedno prijetne temperature, brez mrčesa in s pogoji za trden popoldanski počitek v popolni temi. “Težko bi izbral, kaj se je najbolje obneslo,” pove Robert. “Vse je super in sem izjemno zadovoljen!”

Kaj pa bi svetoval ostalim, ki se spuščajo v gradnjo doma? “Naj obiščejo ROLTEK, predlagajo svoje želje in se prepustijo njihovim strokovnjakom. Sam sem bil navdušen nad vsemi njihovimi predlogi,” še zaključi športni as, ki bi slovensko podjetje z lastnim razvojem, proizvodnjo ter celovito storitvijo, od posveta do montaže, prisrčno priporočil prav vsakemu.

Novost v katalogu ROLTEK: najtišje in 100% varne rolete

Ročno odpiranje in zapiranje vseh rolet v hiši poskrbi za pravi trušč, ki zmoti še tako trden spanec sosedov. Zato so v podjetju ROLTEK razvili najtišji motor do sedaj, ki se ponaša tudi z vgrajenimi funkcijami mehkega zagona in zaustavljanja. Ti dve funkciji upočasnita motor tik pred spodnjim in zgornjim položajem in poskrbita za skorajda neslišno zapiranje. S tako tihimi roletami boste lahko brez skrbi zastirali otroško sobico med popoldanskim počitkom vaših malčkov oziroma spuščali ali dvigali rolete sredi noči.

Ne le, da je ropotanje z roletami stvar preteklosti, zdaj lahko odmislimo tudi njihovo ročno pomikanje gor in dol. Motor SOMFY RS 100 IO namreč upravljate daljinsko, lahko tudi s prednastavljenimi funkcijami oziroma preko pametne naprave, ki to opravilo opravijo same namesto vas. Tako bo vaš dom vedno zasenčen in zaščiten pred radovednimi pogledi od zunaj in vlomi. Rolete na motorni pogon je namreč nemogoče nasilno dvigniti iz zunanje strani, zaradi česar bo vaš dom vedno varen – če ste doma ali ne. 

Novost v katalogu ROLTEK: integrirani francoski balkon

Vse več novograditeljev se namesto za standardna okna odloča za večje, brezparapetne odprtine. Inženirji podjetja ROLTEK so zato razvili posebna vodila za francoske balkone, ki imajo poleg vodila za roleto integrirano tudi vodilo za ograjo iz kaljenega stekla. Tako vaše okno ne potrebuje dodatnih nosilcev in ograj, ne iskanja in usklajevanja novih izvajalcev, izognete pa se tudi nastajanju nepotrebnih toplotnih mostov. Zunanji rob steklene ograje je v takšni izvedbi poravnan s fasado, pri čemer dosežemo enkraten, minimalistični videz objekta. 

Z enimi vodili tako rešimo težavo varnosti in senčenja; vodila pa imajo tudi opcijo integriranega komarnika, ki v tem primeru sega do višine steklene ograje in tesni na njo.

Kar naredimo s svetlobo, vpliva na naše počutje. Kar zavarujemo, pa prinese mir v duši.

Poskrbite za varnost in udobje svoje družine tudi vi. Najboljše in najlepše rešitve ROLTEK si oglejte v živo, v ROLTEK prodajnem salonu, na naslovu: ROLTEK d.o.o., Želodnik 19, 1233 Dob pri Domžalah. Odprto od ponedeljka do petka od 7. do 17. ure ali vedno na www.roltek.si.

Več: ROLTEK.si

Fotografije: ROLTEK