Podjetje AJM je spet uspelo prepričati mednarodno žirijo German Design Councila, ki podeljuje nagrade German Innovation Award. Tokrat so to prestižno nagrado za inovacije prejeli za inovativni način upravljanja vhodnih vrat prek aplikacije i.AccessPro by AJM.

Gre za aplikacijo za oddaljeno upravljanje vhodnih vrat, ki se lahko nadgradi v sistem za pametno upravljanje senčil in drugih sistemov za pametno upravljanje doma (smart home aplikacija). Aplikacijo je podjetje AJM razvilo v sodelovanju z zunanjim partnerjem, prav tako slovenskim podjetjem ADC Sistemi.

Aplikacija ponuja številne prednosti, ki izboljšajo življenje. Ob krmiljenju in nadzoru vhodnih vrat na daljavo omogoča tudi popolnoma brezstično odklepanje le s pomočjo bližine pametnega telefona. To je rešitev, ki bo zagotovo navdušila v primerih, kadar se znajdete pred vhodnimi vrati z rokami polnimi nakupovalnih vrečk, ali z malčkom v naročju ali pa kar oboje hkrati.

Aplikacija ni odlična rešitev samo za družinsko uporabo. Ker omogoča dodelitev t. i. virtualnih ključev in ustvarjanje scenarijev dostopa, s katerim lahko natančno določite, kdo ima dovoljenje za vstop v vaš dom ali pisarno in kdaj, jo podjetje AJM priporoča tudi podjetnikom, lastnikom turističnih nastanitev in podobno.

Čistilki omogočite dostop v vaš dom ali pisarno ob določenem dnevu in času, otroci pridejo iz šole in ste o tem obveščeni v aplikaciji, zadnji sodelavec je zapustil pisarno in vrata so zaklenjena, vaša slabotna stara mama je ravnokar prejela dostavo kosila, gostje so v skladu z dogovorom zapustili vašo nastanitev in njihova aplikacija ne odklepa več vhodnih vrat vašega turističnega objekta … To je le nekaj primerov uporabe aplikacije, s katero vaše zasebno ali poslovno življenje postane preprostejše, bolj mirno in udobno.

Prednost aplikacije i.AccessPro by AJM pred konkurenčnimi aplikacijami, ki so dostopne na trgu, je zagotovo v tem, da je slovenska, deluje v slovenskem jeziku, vgradnja modula je izjemno preprosta in hitra ter jo lahko opravite sami s pomočjo natančnih navodil. Aplikacija je prilagojena na slovenske razmere, zanjo pa v podjetju AJM ponujajo vzdrževanje, redno posodabljanje, vso podporo in servis. 

Aplikacija deluje tako, da se poveže z domačo Wi-Fi mrežo, lahko pa tudi prek povezave bluetooth povezave. Z njo preprosto rokujejo vse generacije uporabnikov, tudi v tehnologiji manj vešče osebe. Šifrirana povezava deluje v skladu s trenutno najboljšimi varnostnimi protokoli in ponuja maksimalno varnostno zaščito.

Direktor podjetja AJM Trivo Krempl je ob prejemu nagrade dejal, da so izjemno hvaležni žiriji German Innovation Award, da je ob številni mednarodni konkurenci njihov izdelek prepoznala kot inovativen, z naprednimi rešitvami, ki imajo potencial za prihodnost. Ob zaključku je poudaril, da je inovativnost pomemben del korporativne kulture podjetja AJM, da jim vedno znova odpira nove dimenzije in jih vodi na neznane poti.

Aplikacija je že na voljo kupcem vhodnih vrat AJM. V sodelovanju s partnerjem ACD Sistemi pa jo bodo razvijali še naprej, tako da bo s časoma postala smart home aplikacija širokega spektra.