Mlada družina si je na svoji prekrasni parceli na robu naselja želela bivanja v stiku z naravo. Odločili so se za pritlično montažno hišo Terra proizvajalca Lumar, ki jim po eni strani ponuja izjemno funkcionalno razporeditev notranjih prostorov, po drugi pa popolno povezanost z vrtom, na katerem z družino in prijatelji lahko uživajo v vseh letnih časih.

Pritlične, atrijske hiše doživljajo svoj preporod. Po eni strani se zanje odloča nova generacijska skupina graditeljev, ki se v obdobju, ko otroci zapustijo domače gnezdo, odloča za manjšo, bolje izkoriščeno pritlično hišo. Ta jim omogoča večje udobje in lažjo dostopnost vseh prostorov brez uporabe stopnic, ki lahko vsakemu od nas v določeni situaciji pomenijo neizogibno gibalno oviro.

Druga skupina, ki se vse pogosteje odloča za atrijske hiše, pa so mlade družine, ki v svoji največji življenjski investiciji ne iščejo le varnosti in zavetja, ampak želijo ustvariti Dom z veliko začetnico. Poleg domačnosti, topline in funkcionalnosti dom danes pomeni tudi tesno povezanost z vrtom, ki marsikateri družini pomeni najpomembnejši prostor doma. Atrijska hiša ponuja prav to.

V podjetju Lumar v svoji široki ponudbi enodružinskih skoraj ničenergijskih montažnih objektov ponujajo tudi kakovostne klasične, sodobne in energetsko učinkovite pritlične zasnove hiš. Ena od njihovih zelo priljubljenih linij, poimenovana Terra, v svoji arhitekturni zasnovi združuje vse tehnološke in emocionalne komponente bivanja v naravi. Prostorni in svetli prostori, prilagojeni sodobnemu življenjskemu slogu, se nizajo okoli osrednjega atrija in ustvarjajo idealne razmere za druženje tako v zunanjih kot notranjih ambientih. Jasna delitev na enoviti odprti bivalni del in diskretno ločeni spalni krak omogoča smiseln preplet programov na optimalni bivalni površini.

Hiša v Prekmurju, ki smo jo obiskali, je različica Terra-R 131, individualno prilagojena tako parceli kot lokacijskim pogojem in potrebam družine. Opremljena je s kakovostno opremo, ki arhitekturo hiše še povzdigne na najvišjo raven bivanjskega ugodja; njena srčika pa je skrbno urejen vrt s pokrito teraso, ki omogoča preživljanje prijetnih trenutkov z družino v zunanjosti skozi več letnih časov. Vgrajeno ima toplotno črpalko zrak-voda s talnim gretjem, prezračevalni sistem z rekuperacijo zraka in okna ALU-LES. Klasično ometano fasado ob terasi dopolnjuje lesena obloga, ki to svetlo sodobno hišo še bolj poveže s svojo naravno okolico.

Hiše iz linije Terra, ki so lahko izvedene bodisi z ravno streho bodisi z eno-, dvo- ali štirikapnico, so namenjene bivanju od dveh do štirih oseb, njihove tlorisne površine pa segajo od 131 do 162 m2. Primerne so tako za družine kot tudi za gibalno ovirane in starejše osebe, torej za najširši segment prebivalstva.

Arhitektura: Lumar  

Fotografije: Lumar

Sponzorirana objava