Vsak letni čas prinese novo barvno paleto. Medtem ko spomladi in poleti prevladujejo živani odtenki ali pasteli, pa z jesenjo nianse postanejo bogatejše, mistične. Predstavljamo vam nekaj odtenkov, ki bodo po napovedih strokovnjakov zaznamovali jesen 2021.

Če te dni razmišljate, kako bi prebarvali dolgočasno belo steno v dnevni sobi ali pa tisto manjšo v kopalnici, potem vam najnovejši nasveti strokovnjakov morda pridejo prav. Prepričani so, da bodo v jeseni in prihajajoči zimi prevladovale neobičajne barvne kombinacije, v ospredju bodo mistični in globoki odtenki, ki bodo dodobra popestrili vsak interjer.

https://www.pinterest.se/pin/248190629454894271/

Odtenki sive

Siva je v zadnjih nekaj letih nadvse priljubljena barva, tako zaradi svoje vsestranskosti kot sodobnega izgleda. V tej jeseni pa bosta do izraza prišla predvsem dva odtenka sive: dark gray in barnwood gray.

Temno siva, dark gray, je pogosta spremljevalka sodobnih interjerjev, sploh v kombinaciji s svetlejšimi niansami. Najboljši kontrast dosežete v kombinaciji z belo barvo, odlično pa se sklapljajo tudi različni odtenki sivine. V temno sivo odenite kose, ki jih želite bolj poudariti, recimo stol, luč, omarica.

https://www.pinterest.co.uk/pin/767300855265909812/

Barnwood gray je odtenek, v katerega se odene les starih skednjev ali lesenih hiš, potem ko ga je že nekoliko načel zob časa. Lesene deske, ki kljubujejo vremenskim razmeram, dobijo prav posebno patino, sivkasto. Prav to, pa lahko vnesete tudi v svoje domovanje, saj bo barnwood gray po mnenju strokovnjakov veliki hit letošnje jeseni. Pomirjajoči odtenek bo kot nalašč za spalne prostore in hodnike.

Odtenki modre

Tudi modre odtenke vse pogosteje opažamo v inovativno oblikovanih interjerjih, pogosto gre za globoke in razkošne odtenke modre, nič več za tako imenovane baby blue. Tudi to jesen bo prevladovala bogata modrina, strokovnjaki so izbrali odtenka inchyra blue in intense blue. Pri prvi gre za odtenek sivo-modre, ki odraža neke vrste romantičnost. Odlično se odnese v manjših prostorih, zato bo kot nalašč za kopalnico.

https://www.pinterest.com/pin/775111785859216015/

Intense blue, prav tako drži sive tone in lahko na prvi pogled deluje nekoliko mračnjaško, če pa se bolj poglobite vanjo, boste kmalu spoznali, da lahko z njeno pomočjo dosežete artističen učinek. Izberite umetniška dela v odtenku intenzivne modre ali pa zgolj zanimiv detajl.

Odtenki zelene

Zeleni odtenki so kot nalašč za vse vrste prostorov, saj vnašajo mir in zen v vsak kotiček našega domovanja. Če jih pravilno umestimo, delujejo sveže, ob pretiravanju pa lahko ustvarimo povsem nasproten učinek. To jesen bosta prevladovala odtenka fresh green in intense green.

https://www.pinterest.co.uk/pin/372813675399680035/

Prvi se odlično ujame z gorčično rumeno barvo in koralno rdečo, za najboljši učinek pa ga uporabite v dnevni sobi ali kuhinji.  Intense green je pravi hit, saj z njo le redko lahko popolnoma zgrešite. Deluje razkošno in se lepo ujame z različnimi slogi pohištva, zato jo lahko uporabite na sto in en različen način.

Odtenki rjave

Rjava barva je že od nekdaj vezana na jesen. Listje, barva kostanja, debla dreves,… Trend 2021 pa narekuje rjavo-črne odtenke, ki se odlično vklopijo v spalne prostore. Odtenek deluje umirjeno, nevpadljivo, z njim pa boste enostavno dosegli vtis luksuza.

Drugi barvni trendi

Nekatere stvari nikoli ne gredo iz mode in nevtralna paleta odtenkov sodi mednje. Če jo želite nekoliko osvežiti, izberite nevtralne odtenke modre, sive in zelene, saj boste s tem dobro nadgradili temnejše odtenke v domu. Poigrajte se s kombinacijami in si ne belite skrbi, da bi dosegli eklektičen kontra učinek.

https://www.pinterest.dk/pin/172262754487188293/