Če gradite hišo ali jo obnavljate, potem se zagotovo soočate z vprašanjem, kakšno streho in fasado izbrati, da bo stavba lepa in moderna na pogled, hkrati pa oblečena in pokrita tako, da boste naslednjih nekaj desetletji v njej živeli povsem brez skrbi.

Odgovor se ponuja kot na dlani: kritina in fasada iz vlaknocementa je izbira 1A. Zato ne oklevajte: oglasite se v podjetju Eternit Slovenija, ki že 20 let proizvaja in trži visoko kakovostne vlaknocementne izdelke za streho, fasado in vrt.

Genialen gradbeni material – kakovosten, vzdržljiv in lep

Vlaknocement je z vlakni armiran cement, ki se ga v nestrjenem stanju lahko poljubno oblikuje, v strnjenem stanju pa je obstojen in odporen na različne vremenske pogoje. Sestavljajo ga cement, voda, zrak, polnila ter armirna polivinil alkoholna in procesna celulozna vlakna – vse našteto so v ekološkem smislu neoporečne sestavine, ki omogočajo izdelavo trajnih in strukturno razgibanih izdelkov z dolgo življenjsko dobo.

Odlične lastnosti

Izdelki iz vlaknocementa imajo kup dobrih lastnosti, ki pri gradnji ali obnovi štejejo zelo veliko. Omenimo samo paropropustnost, zmrzlinsko in korozijsko odpornost ter negorljivost. Poleg tega je vlaknocement obstojen tudi v ekstremnih vremenskih razmerah, do živega mu ne pridejo ne neurje, dež, sneg, zmrzal ali vročina.

Obiščite Eternit Slovenija

Najkakovostnejše izdelke iz vlaknocementa, katerih trajnostna doba presega 50 let, dobite v podjetju Eternit Slovenija. Ponudba obsega, vsem dobro poznane valovite plošče Valovitka, ravno kritino, fasadne plošče Swisspearl ter cvetlična korita in ostale izdelke za urejanje vrta in okolice.

Strešna kritina Valovitka®

Valovitko® zlahka prepoznamo po dizajnu, ki ima poleg estetske tudi visoko funkcionalno vrednost. Geometrija plošče s petimi, šestimi in osmimi vali ponuja za porabnika veliko ugodnosti. Vali zagotavljajo kritini visoko nosilnost in dodatno prezračevanje pod njo, sama velikost plošč z možnostjo različnih preklopov pa omogoča pokrivanje blagih do poljubno strmih streh. Formati plošč zagotavljajo tudi hitro in ekonomično montažo. Valovitka® je barvana z najsodobnejšo tehnologijo barvanja z dvojnim površinskim nanosom čiste akrilne barve v mat različici in tako ne obremenjuje okolice z odbijanjem sončne svetlobe.

Strešna kritina Valovitka® ni začasna modna smernica. Prepriča z lastnostmi, ki jih od nekdaj cenijo realisti: brezčasna estetika, zanesljivost, varnost, trajnost in funkcionalnost.
Ravna kritina

Maloformatne ravne strešne plošče so primerne za pokrivanje prezračevanih streh najzahtevnejših arhitekturnih izvedb. Omogočajo izvedbo loma strešine, prehoda na fasado ter izvedbo globeli, slemena, grebena in podobno. S svojo gladko površino, različnimi formati in sistemi pokrivanja ter načinom pritrjevanja s kljukicami ustvarja Ravna kritina izredno eleganten videz streh.

Ravna kritina nudi rešitve za najbolj razgibane strešne površine z nakloni od 15° dalje. Plošče dosegajo visoke trdnosti, so paropropustne, negorljive in odporne proti zmrzali, zato so primerne tudi za klimatsko najbolj ekstremne in izpostavljene lege.
Fasadne plošče Swisspearl®

Fasadni sistemi Swisspearl® na eni strani učinkovito ščitijo nosilno konstrukcijo in zagotavljajo konstantno cirkulacijo zraka v zračni plasti, po drugi pa ponujajo privlačne in moderne rešitve v številnih barvnih odtenkih. Širok spekter oblikovalskih možnosti dopolnjujejo še površinsko obdelane plošče s perforacijami in 3D ornamenti, ki dajejo objektu dodaten poseben pečat.

Velikoformatne plošče Swisspearl® so dobavljive tovarniško vrtane in rezane na želene mere. Polagajo se s horizontalnimi in vertikalnimi spoji, alternativno tudi v pasovih s horizontalnimi preklopi. Ustvarjalne možnosti oblikovanja geometrijskih likov in drugih vzorcev so neomejene.
Vrtna galanterija

Pri urejanju notranjih ali zunanjih prostorov nista dobrodošla le domišljija in občutek za lepoto, temveč tudi kakovostni in pravilno razporejeni okrasni elementi, ki ustvarijo prijeten bivalni ambient ali sanjski vrt. Ročno izdelani izdelki iz vlaknocementa so primerni za notranje prostore različnih slogov, kot tudi za estetsko in funkcionalno urejanje vrtov, parkov, teras, pregrad in pasaž.

Cvetlična korita in ostali izdelki iz vlaknocementa za vrt ali teraso vas bodo naravnost očarali.
Prav posebna je vrtna kolekcija Moj betonski vrt, oblikovalke in arhitektke Tine Rugelj. Kolekcija je namenjena vsakemu, ki ima rad naravni videz materiala.

Fotografije: Eternit Slovenija