Za dviganje in spuščanje rolet en pametni sistem s svojo aplikacijo, za luči drugi, tretji za uravnavanje temperature v domu… Čeprav je pametni dom privlačna zamisel, saj lahko vse od hladilnika do odpiranja oken urejate z naslanjača ali celo s počitnic, je nepovezanost med različnimi sistemi lahko prav odbijajoča. Na srečo so pri Hörmann-u našli rešitve. Imenuje se Hörmann homee in močno poenostavi bivanje. V Hörmann homee lahko povežete vse pametne naprave, vključno z vsemi vhodnimi, dvoriščnimi, garažnimi ali notranjimi vrati, njihovimi pogoni in ključavnicami ter jih nato priročno upravljate preko enega sistema.

Hörmann homee je prilagodljiv pametni sistem, katerega osrednja enota je Hörmann homee Brain Cube. Bela priročna kocka komunicira prek preverjenega radijskega sistema BiSecur z vsemi Hörmannovimi pogoni, to je z garažnimi vrati, vhodnimi vrati in notranjimi vrati ter ključavnicami vrat, ker je združljiva tudi z drugimi home smart sistemi (AVM Smart Home, Netatmo, Belkin, Nuki, Homematic, myStrom, WOLF Haustechnik), pa lahko preko nje upravljate še z električnimi napravami, z radijskimi sprejemniki in napravami drugih pametnih domačih tehnologij, kot so alarmni sistemi, zaščita pred soncem in radiatorski termostati.

Upravljanje doma kar s počitnic

Kako Hörmann homee Brain Cube uporbaljati v praksi? Čisto enostavno! Sistem je združljiv z glasovnimi pomočniki Amazon Alexa, Google Assistant in Apple Siria, kar pomeni, da ga lahko upravljate z glasovnimi ukazi ali pa s kliki na pametnem telefonu in računalniku. Potrebujete le aplikacijo Hörmann Homee App, s katero imate nato na daljavo, denimo kar s kavča, pisarne ali s počitnic, nadzor nad dogajanjem doma, v prvi vrsti seveda nad vhodnimi, garažnimi, dvoriščnimi in notranjimi vrati, v drugi pa še nad ostalimi povezanimi napravami.

S pregledno aplikacijo lahko vidite, ali so morda vaša vhodna/garažna/dvoriščna vrata odprta ali zaprta, so odklenjena ali zaklenjena ter tudi, kdo vam je ravnokar pozvonil. Funkcije aplikacije lahko prilagodite čisto svojim potrebam in ustvarite scenarije, kar pomeni, da lahko že z enim samim klikom odprete/zaprete različna vrata istočasno ali njihov položaj kombinirate z zunanjo osvetlitvijo – da je vse točno tako, kot si želite.

Nadgradnja

S tem pa se prednosti bele kocke Hörmann homee Brain Cube ne končajo. Nadgradite jo namreč lahko še z drugimi barvnimi kockami in s tem z dodatnimi radijskimi sistemi. Trenutno so na voljo radijski protokoli ZigBee (oranžna kocka), EnOcean (modra kocka) in Z-Wave (vijolična kocka), pri čemer je ZigBEE sistem kompatibilen s pametnimi rešitvami Philips Hue, Bitron in Ikea, EnOcean s sistemoma Afroso in Eltako ter Z-Wave s sistemi Eotec, Danfoss, Devolo, Everspring in Fibaro.

Končna postavitev Hörmann homee bo videti kot stolp iz lego kock, a je veliko več kot to. V njem so zbrane vse rešitve, ki jih potrebujete za gladko funkcioniranje vašega pametnega doma!

Več: www.hormann.si

Sponzorirana vsebina