Notranji in modni oblikovalci letos stavijo na tropsko mrzlico. Po modnih pistah se sprehajajo manekenke v havajskih potiskih in bananinih listih, enaki motivi vstopajo tudi v domove. Če vam je torej všeč ideja, da bi to poletje malo osvežili in poživili svoje bivalno okolje, dajte priložnost tropskim dekoracijam.

Tropski slog je zabaven, svež in poživljajoč. V svoj dom ga povabite s tapetami ali stenskimi poslikavami, velikimi lončnicami, kot so palma, lirasti fikus, kavčukovec ali taro, dodatki s tropskimi motivi ali havajsko posteljnino. To bo na vas delovalo kot injekcija sprostitve, saj vas bo nenehno spominjalo na počitnice, poletje, peščene plaže in sončne zahode med ležanjem v viseči mreži.

Za tropski slog so sicer v veliki meri značilni cvetlični vzorci, veliko zelenih odtenkov barve ter mešanica različnih tekstur. Najlažje se mu boste približali takole:

Bodite drzni

Ob tropskih dekoracijah običajno vzkliknemo »vau«. Rumeno zeleni odtenki naravno osvežijo prostor in mu dajo energijo, vseeno pa ambient ohranjajo hladen in umirjen. Posebej dobro se obnesejo v prostorih, ki mejijo na zunanjost, saj brišejo razliko med interjerjem in zunanjščino.

Ustvarite vedro sceno

Zeleni tropski odtenki spodbujajo kreativnost in so kot nalašč za pisarne. Uravnotežite pisane barve z toplimi rjavimi niansami ali lesom

Urbani vrt kot tropski raj

Tudi vrtu lahko vdahnete tropsko noto. Potiski bananovcev na blazinah in skulptura flaminga bodo tudi najmanjši urbani vrtiček spremenili v havajsko oazo, naravnost ustvarjeno za poletne užitke.

Listni potiski v kombinaciji z modernim pohištvom

Potiski palmovih listov na tapetah, zavesah, tkaninah se lepo kombinirajo z modernim jedilniškim pohištvom. Eden od stolov naj bo izstopajoče barve (denimo rumene), da bo popestril celoten prostor.

Cona sprostitve

Najstniki bi rekli kar cona za ‘čiliranje’. Potrebujete visečo mrežo, pisane blazine in modro pobarvane stene. Rezultat so tropska nebesa pri vas doma.

Zbudite se v živahno jutro

Sončne, živahne barve in tropsko sadje. To je najboljša možna kulisa, v katero se lahko zbudite vsako jutro. Če nad posteljo napnete mrežo proti komarjem, bo tropski videz popoln.

Kot v amazonskem gozdu

Kdo pravi, da je tropski slog v dnevni sobi preveč kičast in kaotičen? Ustvarite eksotično vzdušje z motivi palmovih listov, ananasi, naravnimi teksturami in živahnimi barvami. Kot bi bili v amazonskem deževnem gozdu.

Hodniki

Za hodnik lahko izberete bolj umirjene ali pa pestrejše motive. Hodniki so namenjeni prečkanju, v njih se ne zadržujete zelo dolgo, zato so lahko tudi drznejši. Vanje se lepo podajo tropske tapete, pisani tekači in velike lončnice.

Fotografije: Pinterest