Ponudba strešnih kritin je danes bolj pestra kot kadarkoli. Poznamo opečnate, betonske, pločevinaste, bitumenske in vlaknocementne kritine, tudi zelene strehe niso več nobena redkost. Vsaka od njih ima svoje prednosti, katero boste izbrali, pa je odvisno predvsem od samega objekta, njegove lege in vašega okusa.

Strešna kritina je zaključek vsake hiše in naložba za dolgo obdobje, zato se ob nakupu ne gre zaleteti. Najsi boste z njo prekrivali novogradnjo ali sanirali staro streho, se prepričajte, da izpolnjuje naslednje kriterije: ima dolgo življenjsko dobo, njena teža ne presega nosilnosti ostrešja hiše, ima odlične ocene na področju kljubovanja toči, vetru in drugim naravnim pojavom, biti mora tudi primerna za naklon strehe objekta, iz okolju prijaznih materialov, ki se reciklirajo, in nenazadnje mora biti tudi cenovno dosegljiva.

Nova kritina, nova oblika

Vse te kriterije, hkrati pa še estetskega, kar pomeni, da je kritina tudi lepa na pogled, izpolnjuje najnovejša vlaknocementna kritina STRUCTA iz podjetja Eternit Slovenija.

»STRUCTA navdušuje s svojo tekočo geometrijo, trdnostjo in vzdržljivostjo. Medsebojni preplet valov in ravnine ustvarja eleganten in strukturiran videz strehe. Prijeten in razgiban videz kritine se lepo vključuje tako v okolje urbanih središč kot podeželja. Zahvaljujoč velikemu formatu plošč je STRUCTO mogoče hitro in ekonomično namestiti, plošče pa ustrezajo sodobnim arhitekturnim zahtevam in skoraj vsem oblikam strehe ter za strešne naklone od 11° dalje. Dovršene lastnosti visoko prilagodljivega materiala vlaknocementa ter proizvodni postopek, ki je preizkušen že vrsto let, zagotavljajo strešnim ploščam STRUCTA najvišjo kakovost,« pravijo v Eternitu in dodajajo, da jih je moč dobiti kar v 7 naravnih barvah – za popolno ujemanje z vašim individualnim slogom.

Vsaka strešna plošča pritrjena kar dvakrat

Seveda pa je še bolj kot stil in barve, pomembno to, da kritina zagotavlja varnost objekta pred zamakanjem in vetrom. In STRUCTA oboje opravlja z odliko. Vsaka strešna plošča je namreč na strešno konstrukcijo pritrjena dvakrat, zato je izjemno odporna proti nevihtam. poleg tega ima visoko nosilnost, je zmrzlinsko odporna, vodo nepropustna, ognjevarna ter zagotavlja udobno domačnost ter varčnost pri vzdrževanju objekta. Zaradi nizke mase je idealna rešitev tudi pri obnovi starejših ostrešij, ker ne zahteva predelave strešne konstrukcije.  

Slovenska proizvodnja

Podjetje Eternit Slovenija že več kot 20 let proizvaja vlaknocementno strešno kritino Valovitka ter trži tudi ostale vlaknocementne izdelke Swisspearl (ravno kritino, fasadne plošče, cvetlična korita, vrtno pohištvo). Nova strešna kritina STRUCTA se proizvaja v Anhovem po podobnem postopku kot vse ostale vlaknocementne plošče. Dolga življenjska doba, trajnost in vsestranskost STRUCTE so namreč v prvi vrsti odvisni prav od materiala, njegovih odličnih mehanskih lastnosti in dolgoletnih izkušenj vlaknocementne proizvodnje.

Več: Eternit Slovenija

Sponzorirana vsebina