V Žalcu stoji hotel, kamor se gostje radi vračajo. Razlog ni samo njegova arhitekturna dovršenost, pač pa se v sobah tudi odlično počutijo. Pozimi so tople, poleti primerno ohlajene, v kopalnici pa je vedno na voljo dovolj tople sanitarne vode. Vsega tega ne zagotavljajo okolju škodljiva fosilna goriva, lastniki hotela so namreč investirali v tehnološko dovršen, cenejši in naravi prijaznejši vir ogrevanja – v toplotne črpalke.

Prestižen hotel A v Žalcu se lahko pohvali s skupno neto uporabno površino 2.300 m2, 48 sobami, restavracijo, savno, fitnesom in bazenom. Obiskujejo ga gostje z različnimi življenjskimi navadami, kar pomeni,  da morajo zaposleni veliko truda vložiti v zadovoljevanje širokega spektra potreb in aktivnosti gostov vse dni v letu. Najmanj, kar gostje pričakujejo, je ravno pravšnja temperatura v sobah, topla voda za prhanje, primerno ogrevan bazen … – to je osnova vsake odlične počitniške izkušnje.  

V hotelu A z zagotavljanjem tega udobja nimajo težav. Še več. Načrtno so se odrekli ogrevanju na draga in škodljiva goriva ter se odločili za posebne Kronoterm toplotne črpalke zemlja-voda WPG, za katere je bilo izdelanih 16 geosond ter ki so bistveno modernizirale sam način delovanja hotela.

V sodelovanju z obnovljivimi naravnimi viri

Sistem toplotnih črpalk Kronoterm za segrevanje sanitarne vode izkorišča temperaturo pregretih par. Tako je možno hkrati ogrevati oziroma hladiti objekt in segrevati sanitarne vode na višjih temperaturah od 70 °C brez zmanjšanja izkoristka delovanja toplotne črpalke. Ena pomembnih prednosti je tudi priprava tople sanitarne vode s temperaturami višjimi od 60 °C, kar lahko s pridom uporabljajo za zaščito svojih gostov pred nastankom legionele.

Toplotne črpalke Kronoterm in ogrevalni sistem hotela A.

V hotelu A so se kljub prvotnim pomislekom popolnoma odpovedali fosilnim gorivom, ki škodijo zdravju njihovih gostov in celotni okolici. Od 50 do 80 odstotkov potrebne toplote zdaj s Kronoterm toplotnimi črpalkami WPG pridobijo brezplačno iz obnovljivih virov (sistem zemlja/voda).

Visoki prihranki

Po sezoni obratovanja z novimi toplotnimi črpalkami so stroški ogrevanja, hlajenja in priprave tople sanitarne vode približno enakomerni in v povprečju nižji od 800 € na mesec. Naložba, za katero so se odločili v Žalcu, ima trikrat manj obratovalnih stroškov, kar pomeni, da se bo višja investicija hitro vrnila. Poleg velikih prihrankov izbrani sistem zagotavlja tudi maksimalno udobje gostov, izpolnjuje vse sanitarne predpise in živi v sožitju z naravo, saj za več kot dva in pol-krat zmanjša globalno segrevanje ozračja, kot prej omenjena obstoječa tehnologija.

Toplotna črpalka za bivanjsko udobje

Z visokimi mesečnimi stroški ogrevanja in hlajenja se ne srečujejo le hoteli, ampak tudi običajna domovanja. V tem primeru je vredno razmisliti o spremembi. Ekipa izkušenih strokovnjakov iz Kronoterma vam bo pomagala najti rešitev in izpolniti vsako željo. S toplotnimi črpalkami Kronoterm si boste mimogrede omogočili udobje, kot so ga deležni gostje v hotelu A.

Več: info@kronoterm.com ali na 03 703 16 20.

www.kronoterm.com

Fotografije: Kronoterm in Hotel A