Primer učinkovite sanacije po poplavah ter predstavitev novega skladišča Hörmann Slovenija za boljšo logistiko in celovitost storitev.

Del svetovnega koncerna Hörmann

Podjetje Hörmann Slovenija je od leta 2019 del svetovnega koncerna Hörmann, ki predstavlja sinonim za vrata najvišje kakovosti. Ukvarjajo se s prodajo, z dobavo in montažo garažnih, vhodnih, notranjih, krilnih in industrijskih vrat, njihove vrednote (pripadnost, spoštovanje, odgovornost, fleksibilnost, poštenost in prijaznost) pa so pomembno prispevale k uspehu podjetja in jih bodo udejanjali tudi v prihodnje. Njihova vizija je, da postanejo kupcem prva izbira v Sloveniji, ko potrebujejo kakovostna vrata ter zanesljivo in srčno storitev na tem področju. »Vrata predstavljajo jedro naše identitete. Naše temeljito razumevanje vrat in vsega, kar z njimi počnemo, nas vodi k temu, da to znanje prenašamo tudi na svoje kupce. Zavedamo se, da cena ni edini faktor, ki določa kakovost vrat. Pomembno je, da so vrata varna in zanesljiva ter da bodo dolgo služila svojemu namenu. S svojimi 34-letnimi izkušnjami smo v položaju, da strankam zagotovimo vse to,« je na novinarski konferenci na začetku pojasnil direktor Hörmann Slovenija Primož Oset.

Celovita sanacija po uničujočih poplavah in gradnja nove skladiščne hale

V petek, 4. avgusta 2023, je ob 13.15 poplavilo celotno območje podjetja Hörmann Slovenija v Petrovčah. Gladina vode je bila na višini skoraj 70 cm in je vztrajala dve uri v vseh njihovih prostorih, vključno s pisarnami, z razstavnim salonom, s parkirišči, skladiščnimi prostori, z ličarsko delavnico in s pripravljenim terenom za novo skladiščno halo. Uničujoča poplava je povzročila več kot dva milijona evrov škode v samo dveh urah, pri čemer je bilo uničenih 140 ton vrat, neuporabnih je bilo 750 m2 prostorov upravne stavbe, v katerih dela 45 zaposlenih. Skupna ocenjena škoda je znašala kar 2,2 milijona evrov: uničenih je bilo 1,2 milijona evrov vrat in milijon vrednih poslovnih prostorov.

Vsi sodelavci in številni prostovoljci so se takoj lotili sanacije. S predanim in timskim delom so očistili prostore in okolico, namestili kontejnerje kot nadomestne pisarne, začeli sanacijo celotnega pritličja stavbe, naredili inventuro in po 10 dneh začeli normalno delo za njihove zveste kupce. V spremenjenih, »kriznih« razmerah so delali vse do sredine januarja letos.

Popolno obnovo poslovnih, razstavnih in skladiščnih prostorov so zdaj končali, zato ponosno odpirajo vrata nove skladiščne hale v Petrovčah v velikosti kar 3.000 m2 z okolico. Ta investicija predstavlja pomemben mejnik v rasti podjetja in jim bo omogočila še boljše izpolnjevanje potreb strank ter izboljšanje operativne učinkovitosti.

Lastnik Christoph Hörmann je na novinarski konferenci izrazil globoko prepričanje, da je podjetje Hörmann Slovenija nepogrešljiv in pomemben del koncerna Hörmann: »Delo celotne ekipe sodelavcev podjetja Hörmann Slovenija in njihova predanost nista ostali neopaženi. Želim poudariti edinstvenost slovenskega podjetja, kar se odraža v njegovem izjemnem uspehu in konkurenčni prednosti na trgu. Velik izziv so opravili z odliko. Njihov uspeh je odraz izjemnega timskega dela. Namesto da bi sledili ustaljenim potem, so se odločili za lastno pot, ki temelji na inovativnosti, kakovosti in na predanosti strankam. Naprej gledamo z optimizmom, saj smo prepričani, da bomo skupaj še naprej gradili uspešno zgodbo podjetja Hörmann Slovenija – zanesljivega partnerja, vrednega zaupanja.« Besede Christopha Hörmanna so potrditev dozdajšnjih dosežkov podjetja ter spodbuda za nadaljnji razvoj in rast.

Sporočilo o Hörmannovi transformaciji podjetja, ki temelji na štirih gradnikih (vodi, zraku, ognju in zemlji), pa želijo prenesti tudi širše. Voda je za podjetje element, ki mu kljub prvotni uničujoči vlogi pripisujejo moč transformacije v novo življenje. To se je začelo točno 216. dan leta 2023. Zrak jim daje izviren in prodoren pristop k ustvarjanju sprememb in odprtost, da vidijo stvari, ki jih drugi mogoče ne. Ogenj vztraja skozi izzive, da dosežejo svoj cilj, pa naj bo to zgraditi novo skladišče ali popolnoma prenoviti salon. Zemlja pa jim je prinesla analitičnost. Upoštevali so pravila in postopke, ki dajejo občutek stabilnosti zdaj in v prihodnje.

Ali kot pravijo: »Nadvse radi ljudem ‘odpiramo vrata’ v boljšo prihodnost. Ker #ljubimovrata!«