Zakaj bi sedeli v notranjosti, ko pa lahko zunaj vsrkavate tople popoldanske žarke in uživate v dobrotah, ki vam jih ponuja sezona žara? Potrebujete le zunanjo jedilnico, postavljeno na mesto, s katerega imate lep razgled na vrt, brbotajočo fontano, ribnik ali kakšen drug očarljiv element vašega dvorišča.

Za druženje na vrtu si omislite vabljivo zunanjo jedilnico, najbolje nekje v bližini žara ali letne kuhinje. Če nimate primernega jedilniškega pohištva, ne skrbite. Družite se lahko za navadno piknik mizo, ki jo pokrijete z lepim prtom, če vam manjka stolov, pa kombinirajte tiste, ki jih pač imate. Stari stoli, novi stoli, zunanji in notranji stoli, plastični in leseni, klasični ali moderni. Na koncu ravno te, na videz nezdružljive kombinacije, ustvarijo najboljši učinek in ob njih bi celo Martha Stewart dvignila palce v znak odobravanja. Ali pa stole kar izpustite, postavite nižjo jedilno mizo in se zraven usedite na talne blazine ali preproge. Izkušnjo pa podkrepite še z materiali, teksturami ali izdelki, ki so rustikalni in romantični, vendar tudi okolju prijazni.

V iskanju sence

Posedanje za mizo bo prijetnejše, če vam premočno sonce ne bo sijalo neposredno v glavo. Omislite si senco, na primer v obliki senčnika, jadra, tende … Če imate nad mizo streho ali pergolo, lahko zunaj obedujete v katerem koli trenutku dneva, sicer pa pač počakajte, da najmočnejše sonce mine in se šele po 16. uri usedite za mizo.

Ob bazenu

Jedilnica ob bazenu nudi pomirjujočo, sproščeno atmosfero. Poskrbite le, da v tem času izključite filtriranje vode in druge glase aparate, ki lahko uničijo ves šarm. Seveda pa lahko dodate barvne efekte, v vodo usmerite spreminjajoče se pisane luči, ki bodo popestrile ambient.

Odženite insekte

Komarji lahko uničijo še tako prijetno druženje. Sveče s citronko so dekorativne, prijetno osvetlijo ambienti in omejijo napade krvosesov. Če imate vodno fontano, bo ta opravila delo, saj tekoča voda deluje kot repelent, hkrati pa osveži zrak.

Še več kreativnih idej, kako ustvariti zunanjo jedilnico, poiščite v galeriji.

Foto: Pinterest