Še do nedavnega so bili stoli in klopi v kabinah za prhanje namenjeni zgolj invalidom in starejšim. Danes pa so najbolj vroč kopalniški trend. Klop, naj bo oblečena v keramične ploščice, lesena ali kamnita, spremeni tuš kabino v wellness oazo in ponuja razkošno udobje. Nanjo lahko med umivanjem sedete ali pa vam je v pomoč pri lepotnih opravilih, na primer britju nog.

Zložljiva

Če imate manjšo tuš kabino, naj bo klop zložljiva, kar pomeni, da je privijačena na steno in jo raztegnete samo takrat, kadar jo potrebujete. Lahko je zelo minimalistična, s kromiranimi dodatki, ki se lepo ujemajo z moderno opremo, medtem ko plastične niso priporočljive. Ne samo, da so videti ceneno, imajo tudi krajšo življenjsko dobo.

Vgrajena

Poleg zložljivih klopi obstajajo tudi vgradne različice, kar pomeni, da je klop trajen, nepremičen element v kabini za prhanje. Za takšno klop se odločite, ko je na voljo res dovolj prostora in jo lahko uporabljate tudi kot odlagališče za brisače, kozmetične izdelke …

Lesena

Od vseh vrst lesa se v stiku z vodo in vlago najbolje obnese tikovina, zato je ta material primeren tudi za tuš klopi. Delujejo zelo estetske in trpežne, poleg tega se lahko kombinirajo s sodobnejšo ali bolj tradicionalno opremo. Podajo se tudi k najrazličnejšim barvam in stilom ploščic.

Raznovrstna uporaba

Tuš klop prinese v kopalnico dodatno vizualno privlačnost in uporabnost. Na njej lahko sedite, v pomoč vam je, ko umivate majhne otroke, ali jo uporabljate za negovalne namene – nanjo enostavno naslonite nogo in brez pretiranega sklanjanja popilite trdo kožo s pet ali pobrijete noge.

Foto: Pinterest