V zadnjih tednih smo doma preživeli veliko več časa kot običajno, zato smo lahko podrobno preučili vse kotičke našega doma, tudi garderobno omaro, v kateri se je nabralo še vse kaj drugega kot le uporabni kosi oblačil. Če tudi sami v predalih hranite kupe stvari, ki nimajo kaj dosti skupnega z oblačenjem, vam lahko nekaj osnovnih pravil za urejeno garderobno omaro pride še kako prav.

1. Pravilo: Prvi korak, ki se mu na poti do urejene garderobne omare ni mogoče izogniti, je temeljito pospravljanje. Dodobra prevetrite svojo garderobo, zložite vse stvari s polic in predalov ter kritično ocenite, kako dolgo časa jih že niste oblekli. Srajca z majhnim madežem, ki tudi po trikratnem obisku čistilnice ni nič manj opazen? Kavbojke iz mladosti, ki ste jih nazadnje spravili nase ob koncu srednje šole? Majica, ki je v dveh letih še niste oblekli? Bodite razumni in dovolj kritični, da se od določenih kosov enostavno poslovite. Kose, za katere niste prepričani, kaj bi z njimi, oblecite in naj partner ali otroci odločijo, če si še zaslužijo mesto v vaši omari.

2. pravilo: Ko je ta korak za vami, je prav, da najdete ključ, po katerem boste vse stvari najbolj smiselno spet zložili nazaj v omaro. Vam bolj ustreza, če jih razdelite po barvah ali namembnosti? Najbolj smiselno je, brez dvoma, če torbice zložite na eno mesto, čevlje na drugo, majice na en kup, obleke na drugega.

3. pravilo: Ne podcenjujte uporabnosti obešalnikov, kamor lahko najbolj priročno obesite srajce in obleke, ne da bi se pri shranjevanju pomečkale. Bodite previdni in izberite enake obešalnike, saj boste s tem dosegli učinek reda v omari, oblikovalci se strinjajo, da so najbolj priročni tisti svetlih barv, saj tako obleka sama pride bolj do izraza.

4. pravilo: Imate v omari tudi police? Na njih razstavite kose, na katere ste prav posebej ponosni. To so običajno torbe, morda čevlji. Priskrbite jim prav posebno mesto, kjer jih nihče ne bo spregledal.

5. pravilo: Za konec ne pozabite niti na dodatke. Vsem ljubiteljem nakita bo prišlo prav stojalo za nakit, kjer bodo kosi vidno razporejeni. Priskrbite si lahko tudi stojala za pasove in rute, da naslednjič ne boste več zamujali, ker boste v škatli iskali tisti beli pas z zlato sponko. Poskrbite tudi za blazinice, ki jih vstavite v torbice in tako poskrbite, da ohranijo svojo obliko. Vse to so stvari, ki jih lahko z nekaj domišljije izdelate kar sami.

Fotografije: Pinterest