Januarja, še malo omotični od vseh novoletnih zaobljub, hkrati pa zadovoljno zabubljeni v naših toplih domovih, radi posežemo po kakšnem osvežitvenem projektu, ki bo naš dom naredil prijetnejši za bivanje v novem letu. Predlagamo pet projektov, ki se jih lahko lotite sami in ki bodo - z majhnih vložkom - pokazali odlične rezultate.

Zamenjajte senčnike na visečih svetilih

Vintage svetilom popravite senčnike, starim nizkocenovnim svetilom s plastičnimi (papirnatimi, tekstilnimi) senčniki namenite nove, trendovske steklene (kovinske, mrežaste, pletene) senčnike. S to malo spremembo bo vaš prostor zasijal v novi luči. Kako pravilno izbrati velikost senčnika glede na vašo jedilno mizo, preberite tukaj.

Zamenjajte kopalniške in kuhinjske armature

Armature, ki jih je že načel vodni kamen in ki jih je praktično nemogoče spraviti nazaj v njihovo nekdanjo sijočo podobo, nadomestite z novimi. Izberete lahko klasične, kromirane, ali pa se pustite zapeljati novim barvam – od črne pa do medeninaste. Pred menjavo ne pozabite zapreti glavnega vodnega ventila!

Foto: Unsplash

Privoščite si nove zavese

Zavese lahko v trenutku spremenijo občutek v prostoru. Privoščite si jih v katerem od modnih odtenkov in tako v svoj prostor vnesite popolnoma nov karakter. Kako izbrati material in določiti mere zaves, preberite tukaj.

Foto: Unsplash/Deconovo

Izborite si svojo oazo miru

V sodobnih, odprtih bivalnih tlorisih težko najdemo miren kotiček za delo, telovadbo ali igranje inštrumenta. Enemu kotičku svojega doma namenite to večnamensko uporabo – pa naj bo to pol-kletni prostor, konec dolgega hodnika, podstrešje, zastekljeni balkon ali neizrabljena soba za goste – in ga opremite le z najnujnejšim pohištvom.

Foto: StockSnap

Načrtujte prenovo zunanjih kotičkov

Čeprav se zdi daleč, je pomlad že za vogalom. Začnite z načrtovanjem gredic, kupovanjem semen, načrtujte vrtno senčnicoletno kuhinjo ali pa celo bazen; ne pozabite pa tudi na udobno zunanje pohištvo.

Foto: Pexels