Nobene potrebe ni, da bi zapravljali velike vsote denarja za vrtno pohištvo in zunanjo dekoracijo doma. Vse, kar potrebujete, vam nudijo štori. Predstavljamo vam nekaj idej, kako jih lahko uporabite za lepši vrt.

Unikatna oblika

Leseni štori so imenitna kavna mizica. In zanjo vam skorajda ni treba migniti s prstom. Potrebujete samo štor, ki ga po želji sicer lahko pobarvate, polakirate ali obrusite, vendar vse to še zdaleč ni nujno, saj je tudi naraven izgled lesa nadvse moderen.

Stopnice

Ravno tako trajne kot betonske stopnice, so tudi lesene. Potrebujete samo kolute, najbolje z lubjem vred, jih postavite na željeno mesto enega na drugega, zasujete s peskom ali zemljo in utrdite teren. Stopnišče je gotovo.

Zunanja razsvetljava

Štor je lahko tudi podstavek za zunanjo lanterno ali pa kar njega samega spremenite v luč. V tem primeru boste potrebovali nekaj ročnih spretnosti z dolbenjem štora in napeljavo elektrike oziroma led luči.

Inovativna fontana

Fantastična fontana kar iz štora je kot nalašč za vrt, balkon ali teraso. Zanjo ne potrebujete drugega kot vodno črpalko in lesen štor: peneči slapovi bodo tekli po žlebu navzdol in med tem privabljali poglede.

Lonec za rože

Lonci za rože so ena tistih stvari, ki jih zlahka ustvarite sami. Če imate na voljo štor, toliko lažje. Morate ga samo izdolbsti in odlično korito za vaše najljubše vrtne rastline je nared.

Parkirišče za kolesa

Če imate na voljo več kot le štor, na primer kar cel hlod, pa lahko naredite stojalo za kolesa. Vanj napravite več zarez v širini gume, kar boste najlažje naredili z električno žago.

Fotografije: Pinterest