Poleg nevtralnih barv in naravnih materialov bo letos pri opremi domov prisoten še en trend: vrnitev v razkošje. Drzne barve, stenske letve, detajli v marmorju, zlatu in žametu bodo popestrili in obogatili naše interierje. Če ste ljubitelji starega glamurja, boste letos prišli na svoj račun.

Burna dvajseta leta prejšnjega in zadržana dvajseta leta tega stoletja

Trend, ki v ospredje postavlja razkošje, nas vabi, da se vrnemo v elegantno preteklost hollywoodskega glamurja: v dobo staromeščanskih stanovanj z visokimi stropi, dekorativnimi štukaturami in dolgimi žametnimi zavesami; ob tem pa ne prezremo najsodobnejših materialov, elegantnega dizajna in vizualne izčiščenosti, značilne za sodobni interier. Klasicizem in minimalizem bosta letos hodila z roko v roki.

Marmor, eden od protagonistov: marmor je eden od najbolj elegantnih naravnih materialov in že majhen kos pohištva v tem materialu, na primer kavna mizica, bo v prostor vnesel pridih razkošja. 

Foto: Pexels

Poudarki v zlati barvi: z roko v roki z marmorjem gre tudi zlata barva – zlati so lahko okvirji ogledal, ročaji omar, detajli na svetilih ali podnožja stolov.

Vir: Covet House

Drzne barve: letos bodo v ospredju temno siva, škrlatna, umazano rožnata, vijoličasta ali Pantonova barva leta Viva Magenta. Dobrodošle bodo bodisi na stenah bodisi pri dekoraciji, najbolje pa se obnesejo na hišnem tekstilu. 

Vir: Caoscreo

Dekorativne letve: ne le na stenah: v kuhinje, kopalnice in garderobe se vračajo prefinjene profilirane ličnice omar.

Žamet: letos bodo v ospredju žametne zavese, pufi, naslanjači in posteljna vzglavja. Kombinirajte jih s plemenitimi kovinami in drznimi barvami za zmagovito kombinacijo.

Vir: Stitched.co.uk

Ikonični kosikavč chesterfieldchaise longue, lestenci, masivne lesene mize z rezljanim podnožjem, prostostoječe litoželezne kadi, dekorativni okvirji ogledal … ikonični kosi pohištva bodo spet v trendu.

Foto: Unsplash

Kaj pravite – je ta trend za vas?