Če iščete senčila, ki bi hkrati ponujala zaščito pred soncem in vetrom, hkrati pa omogočala vidljivost navzven, so ZIP screen senčila prava izbira. Z njimi lahko zasenčite balkon, teraso, letno kuhinjo, pergolo in seveda vse steklene površine, njihove prednosti pred drugimi senčili pa so moderen, minimalističen videz, preprosta uporaba in skoraj nič vzdrževanja. No, to pa še zdaleč ni vse. ZIP screen senčilo OLIMP, ki je plod domačega razvoja ter popolnoma na novo razvita rešitev in novost na trgu, ponuja tudi številne druge prednosti.

Platno namesto lamel

V nasprotju z roletami ali žaluzijami, ki imajo čvrste kovinske lamele, je glavna značilnost ZIP screen senčil ta, da je v okvir senčila napeto visokokakovostno in obstojno platno različne prosojnosti. »Ta senči, filtrira bleščanje sonca in poleg udobne temperature v notranjosti objekta poskrbi za ugodno, prostoru primerno vzdušje. S samo enim tipom senčila, a z različno prosojnostjo platna, lahko torej pričaramo različne atmosfere in želeno stopnjo vidljivosti navzven oziroma navznoter – tako v spalnih, bivalnih kot tudi delovnih prostorih in zunanjih površinah,« pravijo pri podjetju ROLTEK, vodilnem proizvajalcu ZIP screen senčil v Sloveniji.

Ker so ZIP screen senčila izjemno stabilna tudi v vetrovnih razmerah, so primerna za senčenje večjih teras in balkonov, njihovo močno in trpežno platno je odporno proti toči in drugim vremenskim vplivom ter – kar vas bo gotovo razveselilo – ne potrebuje posebnega vzdrževanja. Za dviganje in spuščanje platna poskrbi elektromotor, ki deluje tiho in uglajeno brez neprijetnih kovinskih zvokov. Številne barvne možnosti aluminijastih delov in platen pa omogočajo, da lahko screen senčilo povsem prilagodite videzu objekta.

Senčilo ZIP screen OLIMP so razvili domači strokovnjaki

Vse naštete lastnosti in prednosti seveda dobite že z običajnimi ZIP screen senčili, če želite še stopnjo inovativnejši izdelek, pa so pri podjetju ROLTEK za vas razvili popolnoma novo senčilo ZIP screen OLIMP, ki mu mirno lahko rečemo kar senčilo nove generacije. Senčilo ZIP screen OLIMP je narejeno v Sloveniji, plod domačega znanja, rezultat veliko vloženega truda in ur dela, zato sta temu primerno visoki tudi njegova kakovost in vsestranskost.

»ZIP screen senčilo ROLTEK OLIMP je na voljo v vidni ali podometni izvedbi in je primerno tako za novogradnje kot za že končane objekte ali prenove. Sestavni deli premišljeno zasnovane konstrukcije so izdelani iz ekstrudiranega aluminija in nerjaveče kovine nadstandardnih debelin, kar zagotavlja visoko obstojnost senčila ter tako predstavlja dolgotrajno in učinkovito rešitev senčenja,« opisujejo pri podjetju ROLTEK, kjer s ponosom predstavljajo še druge lastnosti in prednosti ZIP screen OLIMP:

  • Veliki razponi: Z ZIP screen OLIMP lahko senčite izredno velike steklene površine (maksimalna širina in višina sistema je 5 m oziroma skupaj tudi do 15 m2).
  • Najkakovostnejše platno: Platno je sestavljeno iz steklenih vlaken, ki omogočajo različno prosojnost od 0 % (popolna zatemnitev) do 10 % ter so na voljo v različnih barvnih odtenkih in teksturi. Prav tako platna s svojo strukturo odvajajo toploto in preprečujejo učinek tople grede; odbijajo več kot 90 odstotkov sončnega sevanja. 
  • Močno in trpežno: Konstrukcija senčila je zelo trpežna. Namenski tesnilni profil, blažena vodila in nadpovprečno obtežena zaključna letev omogočajo, da je platno stalno napeto in obstojno tudi pri sunkih vetra do 100 km/h. Dvodelna vodila so opremljena z inovativnim samozapiralnim sistemom, s čimer brez težav zadržujejo platno zaprto tudi v največjih neurjih.  
  • Integriran rolo komarnik: Prednost predstavlja tudi možnost vgradnje integriranega rolo komarnika. Takšne možnosti do zdaj na trgu še ni bilo in gre za popolnoma na novo razvito rešitev. Pri tem se rolo komarnik lahko vgradi takoj ali naknadno, če se pozneje pojavi potreba po njem.
  • Sodobno, neopazno in prilagodljivo: Sodoben videz ZIP screen OLIMP navdušuje ljubitelje moderne arhitekture in kulture bivanja. Za lepši izgled je zunanjost senčila brez vidnih pritrditev in pokrovčkov (to senčilu podaljša tudi obstojnost in poveča varnost), zaključna letev se v zgornjem položaju platna povsem skrije v omarico, električna napeljava pa je elegantno skrita v namenskem kanalu.
  • Lahko se kombinira z drugimi tipi senčil: Poleg tega lahko sistem screen OLIMP dimenzijsko in barvno uskladite z drugimi senčili ROLTEK (globina omarice, globina vodil), zato jih je na objektu preprosto možno kombinirati z drugimi tipi senčil.

Ker svetloba močno vpliva na počutje, je nujno, da jo v svojem domu uravnavate z ustreznimi senčili. In ZIP screen OLIMP je gotovo senčilo, ki bo poskrbelo za ugodje bivanja, varnost ter ravno pravo igro sonca in senc, svetlobe in teme za dolga desetletja. Revolucionarno screen senčilo OLIMP si lahko v živo ogledate v prodajnem salonu ROLTEK v Dobu pri Domžalah. Strokovnjaki vam bodo osebno predstavili novosti, vi pa boste senčilo lahko testirali in ga v živo doživeli. Dobrodošli od ponedeljka do petka med 7. in 17. uro.

Več → www.roltek.si

Sponzorirana vsebina