Čeprav pride obdobje, ko nam je večerno druženje in odkrivanje živahnega nočnega življenja pisano na kožo, pa nam vse pogosteje ustreza ob večerih ostati doma. Tako se z izbrano družbo družimo kar v domači dnevni sobi, da pa pridih pestrega nočnega življenja prinesemo tudi k nam domov, poskrbi lično opremljen dnevni bar.

Pogosto mini dnevne bare vidimo le v filmskih uspešnicah, običajno v bogato opremljenih hišah, kjer gospodar ob prijetnem plasketanju kamina in velikih žametnih zavesah srka izbran viski. A naj vas ta podoba ne zavede. Mini bar je namreč dostopen vsem, vse kar potrebujete je nekaj časa in kreativnosti.

Vir: lovevividly.com

Za začetek: izberite pravi prostor

Začnimo na začetku. Najprej potrebujete voziček, omaro, poličko, ki bo služila kot izhodišče za vse oblikovalske podvige. Ni potrebno, da gre za drag oblikovalski voziček, lahko le omarico ob sedežni garnituri, kjer je prostora več kot dovolj. Če se že podate v lov za popoln voziček je prav, da razmislite predvsem z vidika praktičnosti. Voziček naj bo predvsem stabilen in trden, sploh če vzamemo v ozir, da bodo na njem počivale dragocene steklenice.

Vir: Honestly WTF

Založite se z nujnimi potrebščinami

Z izbranimi pijačami boste morali zadovoljiti široko paleto gostov. Številne steklenice bodo bolj domače v kuhinji, saj priprava nekaterih koktajlov zahteva veliko rezanja, sesekljanja, mešanja,… V mini baru ne smejo manjkati: dober viski, tekila, konjak, gin in vodka. Poleg tega ustvarite dovolj prostora tudi za nekatere pripomočke, kot so žlička, mešalnik, odpirač,… Pri pripravi koktejlov ne smejo manjkati niti olive, brinove jagode, rezine limone,… Mali barski nasvet: Hranite vse te sestavine v hladilniku, ob prihodu gostov pa jih dodate v dnevni bar.

Vir: @apartmento_203/Instagram

Ne varčujte pri izbiri kozarcev

Za eleganten zaključek izberite lep komplet kozarcev. Majhen detajl kot je ta namreč naredi veliko razliko. Lepo oblikovana karafa lahko služi kot skulptura sredi prostora, raznobarvni kozarci pa bodo poživili še tako dolgočasno dnevno sobo.

Vir: justinecelina.com

Dodatki so ključni

Mini bar lahko poživite s številnimi dodatki, za začetek so to lahko zelene sobne rastline, raznolike lučke in skulpture. V kolikor vam prostor dopušča lahko dodate še vaze in kupček knjig ter ustvarite nekoliko bolj umetniški videz. V okvirje lahko namestite zanimive recepte ali zabavne citate o druženju, vsekakor pa poskrbite, da mini bar odraža vas, vaše domovanje, saj se boste le tako dobro počutili, ko boste družbi razkazovali vašo novo pridobitev.

Vir: blondieinthecity.com