Sejma Ambient in Dom Plus odprta, nagrade podeljene. Največji pohištveni sejem v regiji lahko obiščete vse do 12. novembra.

Nagrada Pet najboljših – TOP 5 skuša izluščiti tisto najboljše, kar so oblikovalci in izdelovalci ustvarili in predstavili na sejmu Ambient.  Mednarodna komisija izbira na osnovi uveljavljenih kriterijev, ki opredeljujejo dobro oblikovanje – inovativnost, funkcionalnost, ekologija ipd.

Največje priznanje Najboljši med TOP 5 – med nagradami za izdelke, ki jih v imenu Gospodarskega razstavišča izbere posebna komisija  (Vladimir Pezdirc, Jani Bavčer, Marco Marangone in Marjan Orešić) – gre letos v roke podjetju Pirnar d.o.o., za Pirnar Ultimum Pure vhod v leseni izvedbi z ONE TOUCH potezalom, oblikovalcev Romana Pirnarja in Ernesta Bevca. Komisija je zapisala, da gre za inovativno rešitev in vrhunsko izdelavo ob uporabi najsodobnejših tehnologij.

Drugi nagrajeni izdelki so še Mizarstvo Bolčič d.o.o. za stol Cockpit (oblikovalec Guillaume Delvigne), Klinc Marko s.p. za kavč Pillow sofa, oblikovalka Neža Uran za polfotelj Pero ter Pikka design d.o.o. za krožnik Circulum (oblikovalca Rok Kuhar in Katjuša Kranjc).

Tudi letos sta svoje moči združila sejem Ambient ter Dom Plus, na katerih se predstavlja kar 186 podjetij iz 13 držav. Na sejmu, ki deluje pod enotnim sloganom “Vse za dom!”, lahko najdete pohištvo in notranjo opremo, stavbno pohištvo, ogrevalno in hladilno tehniko ter montažne hiše. Poleg koristnih informacij, ki vam jih lahko ponudijo razstavljalci, pa ne spreglejte niti strokovnih predavanj in svetovanj v organizaciji Gradbenega inštituta ZRMK in mreže ENSVET. Prireditev poteka vse do nedelje na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Več informacij: Ambient Ljubljana