Ena najbolj priljubljenih spletnih strani o notranjem oblikovanju, Apartment Therapy, je za svoje bralce pripravila 5 GIFov, ki prikazujejo transformacijo dolgočasne stene v dnevni sobi v atraktivno interesno točko.

Bela stena je lahko navdihujoče platno, s katerim imate priložnost svetu pokazati, kdo zares ste – ali pa ostane izraz vaše neodločnosti. Morda vam bodo pri zapolnjevanju vaše bele stene pomagali spodnji GIFi, ki prikazujejo, kako različne ideje spremenijo izgled in občutek v prostoru. Na blogu Apartment Therapy so se iste bele stene lotili z obilico raznolikih oblikovnih elementov: le poglejte, kako različne dekorativne možnosti vplivajo na občutek v sobi!

Stenska barva

Bela barva je super. A notranji oblikovalci so si enotni, da nič ne spremeni občutka v prostoru enako kot barva. Včasih je dovolj, da pobarvamo eno steno – in že lahko govorimo o karakterju, globini in kontrastih.

Vzorec

Vzorec je lahko majhen, velik, kontrasten ali mehak. Vertikalne črte, ki jih lahko s pomočjo stenske barve in slikopleskarskega lepilnega traku ustvarimo sami, bodo v prostor vnesle potrebno dinamiko.

Velikoformatna grafika

Ne glede na to, ali ste avtor grafike vi sami ali pa svetovno priznan umetnik, boste z njo gotovo pritegnili pogled. Ni potrebno, da se barvno sklada z vašo barvno paleto, včasih je še bolje, če kontrastno izstopi.

Stenska galerija

Tudi večja zbirka umetnin bo naredila vtis, le pravilno jo moramo postaviti na steno. Kombinirajmo sorodne tone grafik in okvirje različnih materialnosti in dimenzij. Uokvirjena dela nato razvrstimo na steno tako, da so vizualno uravnotežena, a ne simetrična. 

Mehka, teksturirana tapiserija

Če si ne moremo privoščiti večje umetnine, lahko na steno obesimo večji kos tekstila – to je lahko tapiserija, preproga, makrame, vezenina, gobelin ali pa preprosto kos metražnega blaga, ki je pritegnil našo pozornost.

Fotografije: Apartment Therapy