Kolekcija Linden, oblikovana in izdelana v Sloveniji, je eleganten nabor pohištva za dom in pisarno, ki bo navdušila še tako zahtevne stranke.

Slovensko podjetje Žakelj, ki se primarno ukvarja z oblazinjenim pohištvom, je pred leti na mednarodni pohištveni trg poslalo novo blagovno znamko Linden. V njej najdemo nabor elegantnih zof, postelj in naslanjačev, ki pa jih neizbežno dopolnjujejo še kavne mizice, tabureji in sedeži brez naslona.

Prav slednji so zbrani v lasni kolekciji, poimenovani Alley. Pohištvo je zasnoval mlad kranjski arhitekturno-oblikovalski tandem, GRUPO H, kjer povedo, da je bil svojstven izziv oblikovati izdelke, ki imajo možnost dimenzijske in materialne prilagoditve, a s tem ne izgubljajo na svoji privlačnosti, namenskosti in izgledu. Nastala je kolekcija sodobnih oblik, čistih linij in na detajl osredotočenega oblikovanja, ki se lahko kosa s še tako dovršeno ponudbo na svetovnem tržišču.

Tabure Alley se lepo poda k vsaki zofi; enako eleganten pa je tudi prostostoječ – v predprostoru, spalnici ali kopalnici. Zaradi univerzalne oblike in splošne funkcionalnosti se zanj odločajo tudi v podjetjih in javnih ustanovah. Kupci lahko izbirajo različne širine tabureja, ki ga lahko poljubno dopolnijo še z mizno ploščo, s katero sedežni element preobrazimo v elegantno kavno mizico, nočno omarico ali odlagalno površino. Izdelava je možna v materialu in barvi po izbiri kupca.

Kavna mizica Alley odlično dopolni vsak bivalni prostor, nepogrešljiva pa je tudi v marsikaterem poslovnem prostoru. Kupci lahko izberejo višino in širino mizice in njeno barvo – črno ali belo.

Sedežni element Alley pa je mešanica preteklosti in sodobnosti: kovinsko podnožje in mehak oblazinjeni del namreč združujejo eleganco preteklosti in udobje sodobnega življenjskega sloga. Uporabljamo ga lahko kot sedež, nemalokrat pa nudi počitek utrujenim nogam.

Vsi kosi so 100% slovenski produkt, saj njihova proizvodnja poteka v Žireh, v podjetju Žakelj, ki se lahko pohvali z več kot tridesetletno tradicijo.

Več: Linden

Fotografije: arhiv proizvajalca