V spalnici resda večino časa spite, a naj to ne bo izgovor, da jo opremite brez razmisleka, na hitro in z nekakovostnimi materiali. Ravno zato, ker je to prostor počitka, mora biti udoben, zračen in priročen, pohištvo pa mora prispevati k dobremu počutju. Kako torej opremiti spalnico, da bo ukrojena po vaši meri?

Naravni materiali

Prvo in najpomembnejše pravilo pri opremi spalnice je, da jo opremite z naravnimi materiali, ki omogočajo zdravo spanje. Ko kupujete pohištvo, se prepričajte, da so surovine iz trajnostno naravnanega krožnega gospodarstva, da se pri izdelavi uporablja recikliran les in lepila z nič ali minimalno vsebnostjo topil. Le tako ustvarjen spalni prostor vas bo pospremil v mirno noč in zbudil v nov svež dan.

Zračna postelja

Postelja naj bo dovolj široka in predvsem zračna. Če ima mehko oblazinjeno vzglavje, toliko bolje, saj vam bo to omogočalo, da se zvečer med branjem knjige udobno namestite. Zelo dobrodošla je tudi možnost po višini nastavljivega posteljnega dna, saj se boste pri višje postavljenem ležišču veliko lažje ulegli na posteljo in vstali z nje.

Dodaten nasvet: Postelja je tudi dobra rešitev, kadar vam v spalnici primanjkuje prostora za shranjevanje. Preprosto izberite takšno, ki ima pod vzmetnico dodatne shrambne možnosti.  

Nič ni bolj vabljivega kot mehko postlana postelja Magnet, urejena v skladu z vašim načinom bivanja. Dopolnjujejo naj jo uporabni elementi, ki pa s svojo lepoto in naravnim videzom prinašajo v dom vtis zračnosti narave.

Zaščita pred elektromagnetnim sevanjem

Marsikdo med vami s seboj v posteljo ne prinaša le utrujenosti, ampak tudi telefon ali tablični računalnik, ki ga ima odloženega na nočni omarici ali nekje drugje v bližini. Te naprave dokazano oddajajo sevanje, ki negativno vpliva na kakovost spanja in upočasnjuje regeneracijo telesa, zato v spalnici niso zaželene. A ker danes brez njih skorajda ne gre, priporočamo uporabo pohištva s tehnologijo Protect You Technology. Nočne omarice z vgrajeno zaščito preprečijo kar 99 % prehoda sevanja.

Barve

Verjeli ali ne, eden od načinov, ki pomagajo do boljšega spanca, je tudi pravilna izbira barv v spalnici. Barve, kot so bela, siva, hrastova, peščena in pastelna, pomagajo, da se sprostite, umirite in hitreje zaspite.

Modra je najučinkovitejša za umirjanje telesa, marelična je lahko krasen dodatek naravni svetlobi, zelena odraža naravno okolje, drugi naravni toni pa bodo še dodatno popestrili vašo spalnico, hkrati pa zaradi nevtralnosti ne bodo stimulirali čutov oziroma vam bodo pomagali, da se boste lažje sprostili.

Med črno in belo je ogromno odtenkov, zato je tudi spalnica Magnet na voljo v več niansah. Izbirate lahko med belo, barvo hrasta ali kašmirja, pri oblazinjenju pa med tkaninami v barvi sahare, v peščeni ali temno sivi barvi.

Prostorne garderobne omare

Marsikatera spalnica je hkrati tudi garderobni prostor. Z vgradno omaro, narejeno po meri, boste pridobili prostor za shranjevanje, prilagojen vašim individualnim potrebam in željam. Omara lahko sega od stene do stene in od stropa do tal, lahko pa je tudi krajša oziroma nižja od stropa; seveda je lahko tudi kotna ali poševna, če je vaše stanovanje v mansardi.

Odprta niša je hitro dostopna in zato zelo praktičen dodatek garderobni omari.

Pisarna in toaletni kotiček v enem

Spalnica naj bi bila prostor počitka, kraj, kjer se umirite in vlada bolj tiho vzdušje. Zato dostikrat v njej najdejo prostor tudi kakšne druge umirjene dejavnosti: na primer ličenje ali delo od doma. Za oboje lahko uporabite elegantno pisalno mizo, ki ji lahko sami določite velikost, obliko, barvo in materiale. Miza je lahko klasična ali postavljena v kot ter povezana z nizom omaric, predalov, polic …

Spalnica z vsemi odlikami

Vse naštete elemente uporabniku prijazne spalnice lahko po trgovinah za dom iščete zelo dolgo. Lahko pa si nakup olajšate in si privoščite najnovejšo spalnico Magnet podjetja Alples. Spalnica prinaša zaobljene brezčasne oblike in zaščito pred sevanjem med spanjem. Eleganten dizajn z inovativnimi rešitvami ustvarja sproščujočo oazo dobrega počutja.

Skrbno oblikovane podrobnosti pohištva spalnice Magnet dopolnjujejo različni osnovni elementi, prostorne garderobne omare, postelje z zračnim podnožjem ter naravni materiali, ki zagotavljajo zdrav spanec in regeneracijo telesa.

Pohištvo spalnice Magnet še posebej odlikujejo v nočne omarice nevidno vgrajena zaščita pred elektromagnetnim sevanjem in garderobne omare z mehkim zapiranjem, ki skupaj z osnovnimi elementi dopuščajo spremembe v postavitvi in ponujajo optimalen izkoristek prostora.

Zračne postelje Magnet z nastavljivim dnom po višini navdušujejo s preprostimi zaobljenimi linijami in mehko oblazinjeno vzglavno končnico v treh barvah tkanine. Kombinacija oblazinjenega pohištva, lesa in zaobljenih robov bivalnemu prostoru doda teksturo in ga izpopolni.

Še več prednosti spalnic Magnet >>> TUKAJ

Opremljanje spalnice je včasih težka naloga, saj se vaše potrebe stalno spreminjajo. Zato izberite pohištvo Magnet, ki ga pozneje lahko širite, prestavljate, spreminjate, na voljo pa imate tudi servis.

Fotografije: Alples

Sponzorirana vsebina