Podjetje Knauf Insulation je prejšnjo pomlad z natečajem DoReMi fasada petim družinam podelilo izolacijski material iz kamene volne, kar jim je novo, energijsko učinkovito fasado naredilo bolj dostopno.

Prednosti dobre izolacije stavbnega ovoja, predvsem fasade, so energijska učinkovitost in s tem povečana kakovost bivanja; poleg tega pa še prihranek pri ogrevanju in hlajenju ter širše okoljske koristi zaradi zmanjšanja porabe energije. Zaradi izkazanih kvalitet se vse več posameznikov odloča za energijsko sanacijo fasad, pri novogradnjah pa za nadstandardno izolacijo, ki je prvi pogoj za gradnjo nizkoenergijskih ali pasivnih objektov.

Eden izmed pogosteje izbranih materialov za izolacijo je kamena volna. Volna, izdelana iz kamnine vulkanskega izvora, je naravna in difuzijsko odprta: stavba, oblečena vanjo, bolje diha. Prav tako nudi požarno zaščito, saj je negorljiva, ima pa tudi dimenzijsko stabilnost in trajnost, ki je drugi naravni materiali ne premorejo v tolikšni meri.

Podjetje Knauf Insulation to pomlad že pripravlja nov DoReMi natečaj za izolacijo mansarde; več si lahko preberete na povezavi.