Nekoč smo od rolet pričakovali zgolj to, da so nam zasenčile okna in preprečevale radovedne poglede od zunaj. Danes pa vemo, da zmorejo še veliko več. So dovršeni sistemi, po želji lahko tudi popolnoma avtomatizirani in pametni. Ščitijo nas pred poletno vročino, hrupom, pogledi od zunaj in vlomom, preprečujejo pa tudi toplotne izgube skozi okna. Razlogov za nakup dobrih rolet, kot so ROLTEK, je torej več kot dovolj!

Rolete so nepogrešljiv del vsakega prostora z okni. Njihova glavna naloga je regulirati svetlobo in tudi temperaturo v sobi, kar pomeni, da odsotnost ali prisotnost rolet vpliva na naše počutje in na sam izgled doma – tako notranji kot tudi zunanji.

Če nimamo rolet ali drugih senčil, bo v prostor pritekalo preveč svetlobe, zato bo zlasti poleti interjer neudoben, preveč se nam bo bleščalo, v takšni sobi je tudi težje spati in počivati. Po drugi strani pa preveč zatemnjen prostor vpliva na nas ravno nasprotno, ustvari depresivno, turobno in človeku neprijazno vzdušje.

Rolete so vsekakor pomemben del udobnega, modernega in funkcionalnega doma, zmorejo pa še veliko več kot le nadzorovati količino svetlobe v domu.

  • Skrb za varnost: Spuščena roleta ROLTEK nudi učinkovito zaščito pred neželenimi vsiljivci. Ima ojačano zaključno letev, nevidno pritrditev vodil in zaščito pred nasilnim dvigom lamelnega plašča. Če bo vlomilec hotel dvigniti takšno roleto, mu ne bo uspelo, saj motor zablokira dvig, spuščeno roleto trdno stisne proti okenski polici, tako da je plašč nemogoče ročno dvigniti.
  • Popolna zatemnitev: Dokazano je, da neželena svetloba (zgodnji sončni vzhodi, moteča ulična razsvetljava, svetloba polne lune) otežuje spanec. Rolete ROLTEK poskrbijo za popolno temo, kar omogoča dober nočni počitek ali osvežujoč popoldanski dremež. Idealne so za spalnice in otroške sobe, kjer želimo popolnoma zatemniti prostor.
  • Izolativnost: Vse roletne sisteme ROLTEK odlikuje odlična toplotna in zvočna izolativnost. Zasluga gre predvsem aluminijastim lamelam s poliuretanskim polnilom ter zračnem sloju, ki ga tvorita okno in roletni plašč, poleg tega imajo tudi roletne omarice odličen koeficient toplotne prehodnosti. To nam prinaša večjo učinkovitost stavbe, obenem pa prihranek stroškov porabe energije skozi celo leto (pozimi toplota ostane notri, poleti zunaj).
  • Dizajn: Pri ROLTEKu verjamejo, da so senčila kot »make-up« za hišo. Poskrbijo za dovršen videz objekta in se zaradi pestrega izbora barv lahko povsem uskladijo z njim. Za vse rolete, omarice, vodila in zaključne letve je pri ROLTEKu na voljo 8 standardnih barv, če med njimi ne najdemo barve po svojem okusu, pa nam rolete individualno pobarvajo v poljuben odtenek. Na izbiro je več kot 220 barvnih nians.
  • Upravljanje: Rolet vam danes ni več potrebno dvigovati in spuščati na roke. Kje pa, mnogo sodobnejši način je premikanje rolet z daljinskim upravljalnikom oziroma kar mobilnim telefonom. Upravljanje rolet pa lahko povežemo tudi s senzorjem, kar pomeni, da se ob določenem odstotku svetlobe samodejno spustijo ali dvignejo. Ob vsem tem je že skoraj odveč omeniti, da so novi motorji za rolete ROLTEK praktično neslišni.
Roltek
Novost pri ROLTEKu so motorji za rolete RS100 z izjemno tihim, skoraj neslišnim delovanjem.
Roltek
V najsodobnejšem salonu senčil v Sloveniji imajo poseben eksponat, kjer lahko stranke preizkusijo ROLTEK pametno hišo: daljinsko upravljanje senčil, vse nove motorje ter tudi povezavo z ALEX-o.

Za vse o roletah ter drugih senčilih vabljeni v najsodobnejši salon senčil v Sloveniji v Dobu pri Domžalah, vsak delavnik med 7. in 17. uro (ROLTEK D.O.O., Želodnik 19, 1233 Dob. www.roltek.si).

Fotografije: Roltek