Stanovanje v argentinski prestolnici lepo odraža filozofijo arhitekturnega in oblikovalskega studia noma estudio. Z nevtralnimi odtenki in naravnimi materiali je namreč kot prazno slikarsko platno, ki lastniku omogoča, da vanj vtke svojo zgodbo.

Mlad par se je odločil za nakup tipičnega stanovanja v soseski Belgrano, ki pa funkcionalno ni bilo primerno za potrebe današnjega časa. Prostorno stanovanje s 160 m2 je bilo zaradi razdrobljenega tlorisa utesnjeno in ni moglo zadostiti potrebam novih lastnikov. Najbolj bistven del je predstavljala prenova kuhinjskega predela, kamor so umestili še servisne prostore in pralnico. S tem ko so strnili servisne prostore, se je oblikoval velik osrednji dnevni prostor.

Kuhinja je bila za naročnika vitalnega pomena, saj rada uživata v kulinaričnem ustvarjanju in obrokih ob druženju. Jedilni prostor se s kuhinjo povezuje prek polic z dekorativnimi predmeti, ki se pojavljajo tudi v drugih predelih stanovanja. V drugem stanovanjskem krilu so z združitvijo dveh sob ustvarili glavno spalnico, tej pa namenili še ločeno kopalnico z garderobo, ki služi kot pregrada v prostoru.

Staro stanovanje je s temi posegi dobilo popolnoma novo, osveženo podobo. Poseben izziv so predstavljala neravna tla in stene ter tramovi in inštalacije. Arhitekti pa so izzive starega stanovanja reševali s fiksnimi kosi pohištva, z namenom, da bi skrili posamezne inštalacijske elemente ter napake in nepravilnosti. Temu tako služijo številne police v stanovanju in omare, namenjene shranjevanju, ki hkrati skrijejo netočnosti, po drugi strani pa ustvarijo videz vizualno očiščenih in organiziranih prostorov.

»V našem studiu vedno izbiramo brezčasne materiale, nevtralna baza pa naročnikom omogoča, da vkomponirajo svoje osebne predmete, ki odražajo posameznikovo identiteto,« svojo oblikovalsko filozofijo povzamejo v argentinskem oblikovalskem in arhitekturnem studiu noma estudio.