Pomlad je čas, ko se svet prebuja. Vsak dan vidimo, kako se na parcelah premikajo gradbeni stroji in pripravljajo teren za gradnjo novih hiš ali prenovo starih. Zidarji kot mravljice polagajo opeke, lastniki nepremičnin pa sprejemamo še zadnje odločitve o opremi svojega doma. Čas je tudi za razmislek o tem, kako se bomo ogrevali pozimi.

Kljub temu, da se je ogrevalna sezona ravno zaključila in se nam nič ne mudi ukvarjati s prihodnjo, je v resnici ravno zdaj idealen čas za spremembe v ogrevanju. Podjetja še bolj pospešeno pripravljajo različne akcije, razmišljajo o prihodnjih izboljšavah in škoda bi bilo, da tega ne izkoristimo.

A na kateri ogrevalni sistem staviti? Primerjave, izračuni o porabi in časovnica povrnitve investicije kažejo, da je ogrevanje z IR paneli zakon! Podjetje Ekosen, ki je pri nas vodilno na tem področju, ima že več tisoč zadovoljnih strank, direktor podjetja Aleš Babič pa je prejel tudi priznan pečat – certifikat vodje za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj podjetja.

Ogrevalni sistem, idealen za prenove

Za IR-grelne panele se lahko odloči kdorkoli, posebej privlačen pa je za tiste, ki ob celostni prenovi doma menjajo tip ogrevanja. Razlogi so naslednji:

  • Investicije se lahko lotimo postopoma – najprej uredimo kopalnico, naslednji mesec dnevno sobo, jeseni kuhinjo, prihodnje leto pa druge prostore;
  • investicija je v primerjavi z drugimi tipi ogrevanja bistveno ugodnejša;
  • strošek ogrevanja v primerjavi z ogrevanjem na les, olje ali druge energente je veliko manjši;
  • menjava ogrevanja ne povzroča velikih posegov v obstoječ objekt;
  • IR-grelni paneli se ne kvarijo in imajo do 12 let garancije;
  • IR-grelnih panelov ni treba servisirati, saj nimajo gibljivih delov; 
  • IR-regulator IR Sun WiFi omogoča popolno prilagoditev ogrevanja našemu življenjskemu slogu.

Optimizirano ogrevanje pri novogradnjah

Kaj pa, če gradimo nov objekt? Tudi v tem primeru je IR grelni sistem odlična izbira ali kot pojasnjuje Aleš Babič: »Vedno več ljudi se odloča za optimizacijo svojega doma, pametne inštalacije in samooskrba so trenutno najbolj priljubljena tema. Hkrati vedno več oseb želi energijsko učinkovit dom. IR-ogrevalni sistem nekako povezuje, združuje to miselnost. S pomočjo grelnih panelov in regulatorja IR Sun WiFi je vsem, s pomočjo aplikacije, omogočeno maksimalno optimizirati ogrevanje. Tak tip ogrevanja je varčen in prilagodljiv: s toplotno črpalko je nemogoče dvigniti temperaturo v samo enem prostoru, poleg tega pa so taki dvigi temperature v tem primeru energijsko precej potratni. Z grelnimi paneli je to enostavno. Dovolj je samo klik v aplikaciji in temperaturo boste takoj dvignili. Veliko oseb se odloča tudi za hkratni nakup lastne elektrarne – začetna investicija je še vedno nižja od investicije v talno ogrevanje in toplotno črpalko, je pa bistveno bolj učinkovita in napredna.«

Z IR-paneli Ekosen prihranimo do 60 odstotkov pri stroških ogrevanja, v kombinaciji z IR Sun WiFi pa še dodatnih 30 odstotkov.

Za vse tipe uporabnikov

Skratka, IR grelni sistem je primeren za vse tipe objektov in za vse tipe uporabnikov – naj so starejši ali mlajši. Pri razvoju tehnologije in aplikacije so namreč v podjetju Ekosen upoštevali težave starejših uporabnikov in ustvarili produkt, primeren za vsakogar. Možno je nastavljanje urnikov, povezava z aplikacijo na pametnem mobilnem telefonu, nastavitev drugačne temperature v vsakem prostoru posebej … Večina uporabnikov si na primer želi v spalnici nižje temperature kot v kopalnici ali dnevni sobi. Nekateri veliko potujejo in želijo samo s klikom spremeniti temperaturo v celotni hiši ali stanovanju, brez zapletenih postopkov ali celo zamudnega programiranja posameznih termostatov. Vse to je z IR-grelnim sistemom Ekosen mogoče le z nekaj kliki, kar potrjuje tudi Lojze, 82-letni uporabnik tega sistema: »Z gretjem na grelne panele sem zelo zadovoljen. Stroški so bistveno nižji kot prej, ko smo dodatno ogrevali na plin. Sedaj je vedno bistveno topleje, žena ima manj težav z vnetji mehurja, stroški so manjši, in ko gremo na počitnice, v hiši ohranjamo osnovno temperaturo. Regulator IR Sun WiFi je zelo enostaven za uporabo, montaža celotnega sistema pa je bila zelo hitra. Celo pospravili in počistili so za seboj!«

Želite izvedeti več o IR-ogrevanju?

Za pripravo rešitve z IR-grelnim sistemom Ekosen pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 30 10 ali pišite na e-naslov info@ekosen.si. Ekosenove strokovnjake pa lahko obiščete tudi v salonih: 

  • v Miklavžu na Dravskem polju (pri Mariboru), Ptujska cesta 17,
  • v Mengšu (pri Ljubljani), Gorenjska cesta 19,
  • v Kopru, Cesta Zore Perello-Godina 2.

Vas zanima, koliko bi privarčevali, če bi dom ogrevali z IR-grelnim sistemom Ekosen? Preverite na www.ekosen.si/izracun

Sponzorirana vsebina