Mlada družina si je v majhni vasici pri Preboldu zgradila svoje prvo samostojno domovanje na 125 kvadratnih metrih. Ker so si želeli preprosto in ugodno ogrevanje, so izbrali toplotno črpalko ADAPT, ki je plod razvoja podjetja KRONOTERM.

Lastnik Primož se je s partnerko odločil, da si uredi svoj novi dom v Latkovi vasi pri Preboldu. Izbrala sta moderno montažno hišo, ki je kot nalašč dovolj velika za majhno družino z enim otrokom in morda še kakšnim v prihodnosti. Hiša je pritlična in meri 125 kvadratnih metrov, zgrajena pa je bila leta 2020.

Udobje, preprostost in težnja po podpori slovenskih proizvajalcev so bili vzrok za nakup KRONOTERMOVE toplotne črpalke. Izbrali so toplotno črpalko ADAPT zrak/voda, s katero ogrevajo in hladijo prostore ter segrevajo sanitarno vodo. Med gradnjo so uporabili še funkcijo sušenja estriha, ki jo prav tako omogoča toplotna črpalka ADAPT.

Pri novogradnjah vgradnja toplotne črpalke ob pred pripravljenih dovodnih ceveh traja zgolj en dan. “Vgradnja in montaža sta potekali hitro in preprosto, brez večjih posegov. Zunanjo enoto smo namestili na originalni KRONOTERMOV betonski podstavek,” je povedal Primož. Dan po vgradnji naprave je bil opravljen zagon.

Slovensko je najboljše!

“Pri gradnji hiše sva s partnerko izbirala slovenska podjetja, zato je bila tudi končna odločitev KRONOTERM. Imela sva tri različne ponudnike, podjetje KRONOTERM je pri predstavitvi delovalo najbolj zanesljivo,” nam je zaupal Primož. Dodal je, da sta se pred odločitvijo posvetovala pri znancih, ki so v tistem času tudi sami gradili svoje domove. “Za toplotno črpalko ADAPT sva se odločila zaradi njenega izkoristka, izredno tihega delovanja, zaradi notranje enote, ki zavzame malo prostora in preprostega načina uporabe.” Po letu in pol uporabe sta z njo zelo zadovoljna, prav tako z ogrevanjem nista imela še nikakršnih težav.  

Ogrevanje za manj kot 200 evrov na sezono

Ker je hiša družine Pančur manjše kvadrature ter ima dober toplotni ovoj in troslojna okna, ni bilo pričakovati velikih stroškov z ogrevanjem, pa vendar toplotna črpalka z zelo veliko učinkovitostjo omogoča resnično majhno porabo. “V eni kurilni sezoni smo porabili približno 160 evrov oz. 2300 kw/h električne energije,” je zadovoljno povedal Primož. Le kako ne bi bil zadovoljen, to je skoraj toliko kot nekatere družine plačujejo za telekomunikacijske in internetne storitve na mesec. “Po letu uporabe lahko potrdim, da so stroški ogrevanja resnično takšni, kot so nam bili na začetku predstavljeni,” je še dodal.

Porabo spremlja s pomočjo napredne aplikacije CLOUD.KRONOTERM, ki se mu zdi izvrstna. Toplotno črpalko imajo pozimi nastavljeno na 22 stopinj, poleti pa na poletni režim, ki skrbi samo za vzdrževanje prijetne temperature. Primož pove, da mu je všeč pregled delovanja naprave in da omogoča nastavitve, kadar so od doma.

Postavljena tik ob oknu otroške sobe

Toplotna črpalka je postavljena tik ob oknu otroške sobe in mnogi bi se ob tem dejstvu zgrozili, saj bi najprej pomislili na hrup toplotnih črpalk, ki je še vedno ena od bojazni pri izbiri naprave. Lastnik iz Prebolda pa se je prepričal, da je toplotna črpalka skoraj neslišna. “V našem primeru je zunanja v neposredni bližini okna otroške sobe, vendar nikoli ni slišati hrupa.” Toplotna črpalka ADAPT je namreč ena najtišjih toplotnih črpalk v Evropi, tišja od delovanja hladilnika. Veliko ljudi se mora čisto od blizu prepričati, ali sploh deluje.

Še ena od lastnosti, ki je Primoža prepričala, pa je njen videz: “Meni osebno se je zunanja enota zdela vizualno najlepša med vsemi ponudniki toplotnih črpalk na trgu”. Izbral je odtenek NERO z rahlo bleščečim videzom, ki se odlično zlije z moderno arhitekturo hiše.

Celotna izkušnja družine Pančur se sliši kot pravljica. Odlično delovanje toplotne črpalke brez vsakršnih zapletov, izredno nizki stroški, ki ne presegajo dveh stotakov ter popolno zlitje naprave z njihovim novim udobnim in varnim zavetjem.


Bi si tudi vi želeli doživeti takšno zadovoljstvo in prihraniti pri stroških ogrevanja? Pri KRONOTERMU bodo z veseljem pripravili rešitev za vas. Pišite jim na info@kronoterm.com ali jih pokličite na 03 703 16 20.

Sponzorirana vsebina