Ko gre za notranjo opremo doma, se le malo elementov lahko kosa z brezčasno lepoto in eleganco parketa. Parket je vsestranska talna obloga, ki lahko popestri estetiko vsakega prostora. Čeprav je na trgu na voljo veliko možnosti že gotovih parketov, vam izbira parketa po meri omogoča, da v svoj ambient vnesete edinstvenost in svoj slog. Pokukajte v vznemirljivi svet parketa po meri in v le nekaj korakih izberite takšnega, ki je popolnoma prilagojen vašim željam.

Posebna kolekcija parketov Alpodove lastne blagovne znamke Floor Experts je Four Seasons, parket po meri: »Four Seasons je program hrastovih surovih parketov, ki jih obdelamo po željah naših kupcev, notranjih oblikovalcev in arhitektov ter skupaj izdelamo njihovo lastno kreacijo. Gre za izjemen nabor parketov, ki so dokončno obdelani pri nas v Cerknici šele po dogovoru z naročnikom. Kakovostne troslojne, dvoslojne in masivne parkete barvno toniramo po njihovem izboru, željam pa sledimo tudi pri nadaljnji obdelavi. Parket po meri je nadstandardna in luksuzna rešitev po dostopnih cenah,« razložijo svetovalci v Alpodu, kjer dokazujejo, da parket po meri odpira skoraj nepredstavljive možnosti. In do njega pridete v preprostih 4 korakih:

Korak 1: Izbira dimenzije

Parket po meri vam omogoča izbiro dimenzij desk, ki najbolj ustrezajo vašemu prostoru. Ne glede na to, ali imate prostorno dnevno sobo, udobno spalnico ali poslovni prostor, ki potrebuje edinstven pridih, je izbira pravih dimenzij parketa ključnega pomena. Pri tem je dobro upoštevati naslednji nasvet: v večje sobe lahko položite parket večjih dimenzij, ne da bi s tem preobremenili prostor, medtem ko so manjše velikosti lamel primernejše za manjše prostore. Odločite se lahko tudi za vzorec ribje kosti ali francoske ribje kosti (chevron).

Korak 2: Izbira gradacije

Grče so naravne nepopolnosti v lesu, ki lahko parketu dodajo značaj in edinstvenost. Všečnost pojavnosti grč je stvar osebnih preferenc, možnosti izbire pa so naslednje: parket z minimalnimi nepopolnostmi (oznaka AB) zagotavlja minimalističen enakomeren videz, parket z malo grčami (oznaka CD) ponuja ravnovesje med prefinjenim videzom in rustikalnostjo, parket z več grčami (oznaka DE) pa ustvari v prostoru res pristen naraven učinek lesa.

Korak 3: Izbira površinske obdelave

Parket po meri pomeni, da lahko izbirate tudi postopek obdelave, ki izboljša njegov videz in teksturo. Izberete lahko med brušeno površino, krtačeno, skobljano in žagano. Brušen parket je na primer bolj gladek, krtačen je zelo moderen, medtem ko je žagan videti bolj rustikalen in vintage. Skobljan parket je rahlo valovit, kar spet lahko sproži posebne občutke ugodja pod bosimi nogami.

Korak 4: Izbira barve

Zadnji korak je izbira barve, ki dopolnjuje vaš interier in se lahko prilagodi vašim željam z drugimi dodatki v hiši, stanovanju ali poslovnem prostoru. Parket je na voljo v široki paleti barv, od svetlih in naravnih tonov do temnih, čokoladnih. Tukaj je nekaj dejavnikov, ki jih imejte v mislih pri izbiri barve parketa po meri:

  • Velikost prostora: s svetlejšim parketom lahko majhno sobo vizualno povečate, temnejši odtenki pa večjim prostorom dodajo toplino in udobje.
  • Slog: razmislite o svojem osebnem slogu in vzdušju, ki ga želite ustvariti. Parket iz svetlega hrasta daje prostoru moderen in zračen pridih, temnejši toni pa dajejo občutek razkošja in tradicije.
  • Obstoječi dekor: upoštevajte barvno paleto pohištva, sten in dodatkov. Vaš parket naj se sklada z obstoječimi oziroma načrtovanimi elementi v prostoru.

»Z Alpodovo kolekcijo Four Seasons lahko preprosto načrtujete in dosežete popolno harmonijo tudi med različnimi lesenimi površinami – uskladite svoj parket s pohištvom, notranjimi stopnicami ali vrati. Lahko se namreč povežemo z vašim mizarjem ali notranjim oblikovalcem oziroma arhitektom, ki za izdelavo pohištva, stopnic ali vrat uporabi isto barvo olja, kot ste ga izbrali za parket, in tako ustvarimo estetsko ujemanje vseh tonov in materialov. S strokovnim svetovanjem in individualnimi rešitvami, ki jih ponujamo pri Alpodu, lahko pomagamo, da bo vaš dom odseval vaš edinstven okus in slog,« je dodatne možnosti pojasnila Nena Poje, strokovnjakinja za program Four Seasons.

Parket po meri vam omogoča, da izrazite svojo individualnost ter ustvarite edinstven in osupljiv bivalni prostor. Ne glede na to, ali imate raje klasičen, sodoben ali rustikalni videz, vam parket po meri ponuja neskončne možnosti, da svojo vizijo talne obloge spremenite v resničnost. Primeren je za vse vrste bivalnih površin – za stanovanja, hiše, hotele, lokale, poslovne prostore.

Vabljeni v Alpodove salone, kjer lahko v živo pogledate vzorce parketov z različno obdelavo in v različnih barvah ter se o svojih željah pogovorite s strokovnjaki. Informativno ponudbo lahko s samo enim klikom naročite tudi tukaj.

»Pobarvan troslojni hrastov pod sem prvič v živo videla v eni drugi hiši. Čudovit je bil, k nam bi se odlično podal, pa nismo bili prepričani, ker imamo že tako veliko “staranih” lesenih površin, več mesecev v letu odprt prehod na zunanjo teraso, pa še muco v hiši. No, vse skrbi so bile odveč. Različni odtenki lesenih površin dajejo hiši dušo, prehajanje iz hiše na teraso se na tleh absolutno ne pozna, muca pa najbolj uživa, ko najde dilco, kjer začuti talno ogrevanje.«

Maruša, Goričice