Počitniške prikolice iz 70. in 80. let prejšnjega stoletja so danes morda res že v jeseni svoje življenjske dobe, a le na papirju. Z malo vloženega truda lahko prikolico, ki je že obsojena za na odpad starega železa, spremenite v pravo »vintage« lepotico. Poglejte primere, ki smo jih našli na spletu.

Glede na to, v kakšnem stanju je stara počitniška prikolica, je seveda treba prilagoditi njeno preobrazbo. Nekatere morda potrebujejo le plast nove barve in minimalno osvežitev notranjosti, druge zahtevajo temeljitejši poseg s kompletno menjavo podov, omaric, celo napeljav. Je pa obseg obnove zagotovo odvisen tudi od tega, v kakšen namen boste prikolico v prihodnje potrebovali. Boste z njo še vedno potovali naokrog ali jo boste morda nekam parkirali za stalno. V vsakem primeru pa lahko v spodnji galeriji najdete mnogo idej, kako starejšo prikolico spet obuditi v življenje – in to na veličasten način!

Ameriške prikolice so po videzu malce drugačne, kot smo jih vajeni v Evropi. Tamkaj so pogosta celo naselja, kjer ljudje za stalno bivajo v prikolicah. Na sliki je prikolica iz leta 1951, notranja oblikovalka Bailey McCarthy jo je skupaj z možem Petrom obnavljala dve leti, potem pa parkirala na družinski ranč v Teksasu, kjer služi kot soba za goste. Prikolica je velika 26,5 m2. 

Nekoč je potovala po svetu, danes pa je spremenjena v mini trgovinico in razstavni prostor. Lastnica v prikolici, ki je bila narejena davnega leta 1966, prodaja starinske porcelanaste in keramične skodelice, krožnike in druge servirne pripomočke. Po potrebi jo pripelje tudi na različne prireditve in dogodke. 

Prikolica, ki bi jo hitro zamenjali za veliko pločevinko, je iz leta 1971, njena lastnika pa sta si v njej uredila dom, v katerem sta živela eno leto. O izkušnji življenja v prikolici sta nato napisala knjigo, ki nosi naslov Tin Can Homestead: The Art of Airstream Living. Priporočamo jo vsem, ki se spogledujete s podobnim nomadskim življenjem ali nameravate v bližnji prihodnosti preurejati in obnavljati starejšo prikolico. 

Foto: Pinterest