Dnevna soba je prostor, kjer se zadržujemo največ časa. Tu se sproščamo in počivamo po dolgih delavnikih, zabavamo goste in preživljamo skupne družinske trenutke. Zato je pomembno, da je to udoben prostor, ki odraža naše vrednote in okus za estetiko.

Možnosti, kako opremiti dnevno sobo, je neskončno. Začne se pri izboru pohištva, idealne barvne sheme, nadaljuje pri dodajanju okrasnih rastlin in drugih dekoracij. Nadvse pomembno pri vsem pa je, da dnevni sobi ne manjka kakovosti in tistih drobnarij, ki odločajo med perfekcijo in povprečjem. Prav zato smo pripravili izbor lastnosti, s katerimi se ponašajo le odlične, moderne dnevne sobe:

Elementi za zabavo in elektroniko

Televizor in druge video in avdio naprave so današnja realnost in osnova dnevne sobe. Nanje je treba gledati kot na nujo in se zavedati, da pač morajo nekje stati. Dobra dnevna soba jim vsekakor ponudi primerno mesto. Ploski televizor bodisi namestite na steno ali ga postavite na omarico v višini oči, na police pod njim pa sodijo predvajalniki in druge medijske naprave. Elementi dnevne sobe naj imajo hrbtišče tudi nekoliko zamaknjeno v notranjost, tako da za njim pridobite prostor za razpeljavo potrebnih kablov.

Predalnik z dvojnim predalom

Nadvse uporabna stvar v dnevnih sobah so predalniki, sploh takšni z dvojnim predalom. Ti imajo v notranjosti dva ločena oboda predalov, zaradi česar omogočajo bolj organizirano shranjevanje, hkrati pa tudi bolj stabilen izvlek. Ko se boste enkrat navadili na takšne predale, običajnih, enojnih sploh ne boste več hoteli.

Kotni elementi

Koti nam gredo običajno na živce, saj veljajo za neizkoriščen prostor. A v resnici se jih da imenitno uporabiti. Pri nakupu dnevne sobe bodite pozorni, da proizvajalec ponuja takšne kotne elemente, s katerimi je možna klasična postavitev sestava brez izgube dragocenega prostora. Na takšen element je smiselno postaviti dekoracijo, svetilo ali nad njim vgraditi celo več manjših polic.

Knjižne omare

Če ste po duši knjižni molj, je pametno razmisliti o takšni dnevni sobi, ki med svojimi elementi ponuja tudi knjižne regale. Njihova prednost je enostavno odlaganje in shranjevanje ter prilagodljiva višina med policami. Regali so nadalje lahko odprti ali zaprti, s čimer preprečujete pogled v notranjost in poskrbite za bolj estetski videz samega prostora, h kateremu množica razstavljenih drobnarij zagotovo ne prispeva.

Kakovostno pohištveno okovje

K sami vizualni podobi dnevne sobe sicer okovje pohištva ne prispeva veliko, zagotovo pa je glavni krivec pri tem, ali je neko pohištvo bolj kratkega roka uporabe ali bo, nasprotno, imelo dolgo življenjsko dobo in preprosto uporabo. Zato imejte v mislih naslednje:

  • Skrita vodila predalov naj imajo vgrajeno blaženje, ki omogoča mehko in tiho odpiranje in zapiranje.
  • Vrata in vitrine pa naj vsebujejo blažilec zapiranja vrat, odmične spone vrat pa naj bodo na podloge pritrjene na “clip” sistem brez vijačenja.
Osvetlitev vitrin in polic poskrbi za prijetno vzdušje

V dnevni sobi ne sme manjkati niti nežna, ambientalna svetloba, ki sooblikuje prostor in ustvarja vzdušje. Večinoma se zanjo uporablja topla bela barva svetlobe ali celo barvna svetloba, ki je lahko vključena ves čas, poseben učinek pa bo imela v času, ko dnevne svetlobe primanjkuje. 

Naš nasvet: Kot dodatek stenskim policam so zelo primerni svetlobni led trakovi, ki poskrbijo za romantično vzdušje v prostoru, v vitrine pa k steklenim policam lahko dodate svetilke v obliki palic.

Vse to ima dnevna soba Prizma

Da ne boste izgubljali časa z iskanjem, katera dnevna soba ima vse naštete karakteristike, ki so za moderno bivanje nujne, naj vam mi olajšamo delo: našli smo jih pri Alplesovi dnevni sobi Prizma. Gre za prefinjeno moderno dnevno sobo v barvnih kombinacijah bele in oreha ter peščene in oreha, kar omogoča tako klasične kot moderne postavitve. Čiste elegantne linije popestri dekorativna letev na lakiranih frontah, ki je kakovostna po funkciji, materialih in izdelavi, v osnovi pa ročaj za odpiranje vrat in predalov. Pestra izbira elementov dnevne sobe Prizma tudi omogoča nešteto možnosti kombiniranja. Lahko se odločite sprva le za nekaj elementov, sčasoma oziroma po potrebi pa jih kasneje nadgrajujete.

Podpis pod fotko 10: Dnevno sobe Prizma, ki je prikazana na fotografiji, si lahko v živo ogledate v salonu pohištva Alples v Železnikih ali v najbližjem salonu Alples. Tam vam po predhodnem naročilu dnevno sobo tudi brezplačno izrišejo in strokovno svetujejo.

***

Katalog dnevne sobe Prizma si lahko ogledate tukaj ali pa ga naročite v tiskani obliki na dom. Če se boste zanjo odločili do 31.julija 2018, se lahko veselite kar 20-odstotnega popusta. Naročeno pohištvo vam bodo dobavili že v 21 dneh (nad 750 EUR je dostava brezplačna) in vam ga po želji tudi strokovno zmontirali.

Več idej za postavitev dnevne sobe Prizma si oglejte v galeriji:

Fotografije: Alples