Pravijo, da se iz najhujših preizkušenj naučimo največ. Novi koronavirus je čez noč spremenil vzorce našega obnašanja, oddaljiti smo se morali od sorodnikov in prijateljev ter ostajati doma. Tu smo spoznali, kako malo je pravzaprav potrebno, da smo srečni, zadovoljni in katere stvari so v življenju resnično najbolj pomembne. Zdravje in dobro počutje sta gotovo najvišje na seznamu naših prioritet.

A zdravje, vitalnost in močan imunski sistem je težko vzdrževati v bolnem domu.  Vsaj tretjina slovenskih hiš naj bi – zaradi svoje starosti, neprimernega vzdrževanja ali pojava vlage in plesni – spadala med tiste, ki so zdravju potencialno škodljive, saj v zrak konstantno spuščajo škodljive toksine: spore plesni, izdihan CO2, ogljikov monoksid, ozon (ki ga oddajajo nekatere naše naprave), cigaretni dim, hlapljive organske snovi (hlapijo od sintetično obdelanega pohištva) in še bi lahko naštevali.

In v času samo izolacije smo mnogi vse našteto v večji meri vdihnili vase. Kako to prepoznamo? Po tem, da smrkamo, kihamo, kašljamo, slabo spimo, mučijo nas glavoboli, utrujenost, potenje, višji krvni tlak … Vse to so znaki, da telo hrepeni po svežem zraku, ki si ga lahko zagotovimo z rednim zračenjem in odpiranjem oken oziroma še bolje z decentralnim prezračevalnim sistemom, ki zrak še dodatno prefiltrira in očisti.

Uporabniki prezračevalnih sistemov LUNOS so tudi med karanteno dihali svež in prefiltriran zrak.

Konkretne izkušnje s slabim počutjem v času epidemije koronavirusa nam je zaupal Danijel (52) iz Ivančne Gorice. Ne, ni ga pokosil novi virus, ampak slab zrak v domu, zato se je pridružil 15 tisočem uporabnikov prezračevalnega sistema LUNOS in si tako zagotovil razmere za bolj zdravo bivanje.

»Zadnje čase sem res več doma kot pa kjerkoli. Delam od doma, tako da mi je svež zrak zelo pomemben. Vreme se nenehno spreminja, najprej mrzlo, potem toplo kot poleti, potem spet malo nad ničlo. Gretje smo izklopili že nekaj časa nazaj, greli smo s klimo. S tem sem imel vedno suh zrak, tudi zračenje ni pomagalo,« opisuje težave. LUNOS-ov prezračevalnih sistem, ki so mu ga vgradili v enem dnevu, jih je rešil na mah, zdaj Daniel diha čist, svež zrak ves dan, kar mu olajša delo in nasploh prispeva k dobremu počutju.

Alergiki na cvetni prah si lahko končno oddahnete. Ker se alergeni ujamejo v filtre znotraj prezračevalnega sistem, vam vsaj doma pomladne alergije ne bodo povzročale težav.

Prezračevalni sistem LUNOS zdaj za 40 odstotkov dostopnejši

Ker je pomlad čas za nove korake in odločitve, so se pri podjetju LUNOS in Eko skladu odločili, da vas razveselijo in decentralne prezračevalne sisteme naredijo še dostopnejše. Ponujajo vam kar 40-odstotno pomladno znižanje (20 odstotkov dobite pri Eko skladu in 20 odstotkov pri LUNOSU), o čemer lahko več preberete na tej povezavi.

Z vgradnjo decentralnega prezračevanega sistema boste poskrbeli za optimalne bivalne pogoje. Sistem vam bo zrak v celoti prefiltriral, hkrati pa v vašem domu ne bo prihajalo do prepiha in toplotnih izgub. Prezračevalni sistem LUNOS je tudi povsem nemoteč, saj je njegovo delovanje skoraj neslišno.

Sponzorirana vsebina