Hodite sem ter tja po stanovanju in se vam zdi, da nekaj manjka? Odgovor so črke. Velike posamične črke lahko na polici ali steni združite v besede ali pa lahko služijo kot monogrami, ki vdahnejo interjerju poseben karakter. Celo proizvajalci pohištva že izdelujejo nekatere kose, recimo stole in regale, v obliki črk. Preverite.

Res je, da dejanja povedo mnogo več kot besede, vendar to ne velja za vaš dom. V njem lahko že z eno samo črko poveste zelo veliko, predvsem pa čisto spremenite način, kako ga bodo dojemali drugi. Neverjetno, kajne – en sam znak, pa tako velik vpliv!

Kdo pravi, da morate na Broadway, da vidite napise v lučkah? Uporabite LED črke in ustvarite z njimi katerokoli ime, besedo ali sporočilo, ki vam pade na misel.

Če ste ljubitelji družabne igre Scrabble, naj se to odraža tudi v vašem domu. Blazine s črkami so lahko zelo domiselna dekoracija.

Dve besedi z velikim učinkom. Pozicionirajte jih nad predalnik v hodnik in že tam sporočite vsakemu, kako se počutite in kakšen je vaš življenjski moto.

Seveda lahko v črke oblečete kar celo steno. V ta namen enostavno uporabite tapeto, po želji tudi v retro slogu.

Tipografija je pri notranjih oblikovalcih zelo priljubljena. Morda izdelovalci pohištva tudi zato vse pogosteje eksperimentirajo z abecedo.

Kovinske črke dajo prostoru industrijski značaj. V ta slog se sicer podajo tudi na videz izrabljene lesene ali betonske črke s patino.

Uporaba črk je zelo priljubljena v otroških sobah. Na steno lahko izpišete ime otroka ali pa uporabite samo začetnico, da se bo vedelo, kdo je v sobi kralj.

Rustikalno moderne črke v kuhinji vas spomnijo, čemu je prostor v prvi vrsti sploh namenjen.

Imenitna kredenca v pisarni je ozaljšana kar s celo abecedo. Primerna bi bila tudi za v domačo knjižnico ali študijsko sobo.

Foto: Pinterest