Le kaj bi v sodobnem gospodinjstvu brez alkoholnega kisa in sode bikarbone? Danes predstavljamo še eno alternativno čistilno sredstvo, ki se skriva v kopalniški omarici skoraj vsakega gospodinjstva in odstrani marsikateri trdovraten ali zasušen madež. Govorimo seveda o peni za britje.

Odstranjuje vse vrste madežev s tkanin. Odstrani madeže rdečega vina in kave z oblačil, prtov in oblazinjenega pohištva. Očisti preprogo vseh razlitih tekočin – od laka za nohte do madežev omak in sadnih sokov. Je odlično čistilno sredstvo za umetno usnje, saj iz njega izvabi še tako zažrto umazanijo; z njo pa lahko očistimo tudi tekstilne kavče, oblazinjene stole in celo avtomobilske sedeže. Vse, kar morate storiti, je, da peno nanesete na madež in pustite delovati nekaj minut – 5 za mokre madeže in do 20 minut za zasušene. Peno obrišite z vlažno krpo in posušite tkanino na zraku.

Foto: Pexels

Odstrani zažgane madeže z dna posod, pečice, štedilnika ali steklokeramične plošče.

Uporabna je tudi za čiščenje stekel – sploh tistih v kopalnici. Če boste s peno za britje očistili ogledalo v kopalnici, se to ne bo več rosilo. Enako storite s stekleno steno v kabini za prhanje, najbolj zavzeti pa s peno za britje očistijo tudi ploščice za dolgotrajen sijaj.

Foto: Pexels

Uporabna je tudi za loščenje nakita, kuhinjskih in kopalniških armatur, ročajev, zunanjosti gospodinjskih aparatov (nape, pečice, hladilnika) in drugih kovinskih predmetov. Ne pozabite na pomivalno korito – pena za britje bo odstranila vse lise vodnega kamna, vaše korito pa se bo bleščalo kot novo.