Medtem ko za tujino velja, da ima skoraj vsaka vas svojo javno pralnico, je pri nas še vedno samoumevno, da ima vsaka družina svoj pralni stroj. A kam ga postaviti, kadar se soočate z vsesplošnim pomanjkanjem prostora? Poiskali smo nekaj možnih rešitev:

V kuhinji

Kadar kopalnica ni dovolj velika in zaradi življenja v večstanovanjskem objektu tudi miniaturne kleti ne pridejo v poštev za umestitev pralnega stroja, je treba najti alternativo. Kaj ko bi stroj postavili v kuhinjo v podpultni izvedbi? Kupite lahko pralni in sušilni stroj v enem in tako odpravite tudi težavo sušenja perila. Slabost takšnega kombiniranega aparata je edino ta, da lahko operete poln boben perila, sušite pa ga lahko le polovico tega. Neizbežno bo torej, da boste eno žehto sušili v dveh turnusih.

Ozrite se v vertikalo

na tleh ni prostora, se ozrite v zrak. Pralni stroj je lahko dvignjen od tal. Običajno je vertikalni prostor slabše izkoriščen in ravno tu je treba iskati priložnost za dodatne centimetre.

Žrtvujte prostor v omari

Omare so po navadi visoke in ravno prav široke, da vanje postavite pralni stroj, nad njim pa še sušilnega. Izpraznite torej eno od omar, odstranite police in že imate prostor za mini pralni kotiček.

Pod stopnicami

Zakaj ne bi izkoristili prostora pod stopnicami? Po vseh raziskavah sodeč je to mesto najbolj neizkoriščen del doma in kar kliče, da mu daste novo namembnost. Nišo lahko zaprete in tako pralni stroj ne bo kvaril podobe stopnišča.

Na hodniku

Pralni stroj lahko stoji tudi na hodniku. Skrijete ga za drsna vrata ali za zaveso.

Foto: Pinterest